ПРЕГОВОРИ УЗ ПОСРЕДОВАЊЕ ДРЖАВНЕ АГЕНЦИЈЕ: Детаљи сусрета министарке Кисић са представницима „Фијат пластик“

М. Л.

23. 06. 2021. у 17:35

У РЕШАВАЊЕ проблема на релацији пословодство-радници у предузећу Фијат пластик“ из Крагујевца укључиће се и Агенција за мирно решавање спорова.

ПРЕГОВОРИ УЗ ПОСРЕДОВАЊЕ ДРЖАВНЕ АГЕНЦИЈЕ: Детаљи сусрета министарке Кисић са представницима „Фијат пластик“

Фото: З. Кнежевић

То је, како су нам данас пренели представници синдиката, односно Штрајкачког одбора „Фијат пластика“ , суштина разговора министарке за рад, запошљавање,б орачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић са представницима пословодства италијанске фирме.

- Како смо обавештени, представници пословодства су прихватили такав предлог, ми смо спремни и жеља запослених је да се ти преговори што пре организују. Интерес радника је да се врате нормалним условима рада и да се реше вишемесечни проблеми и захтеви радника у штрајку - каже Зоран Миљковић,председник Штрајкачког одбора у „Фијат пластику“.

Он истиче да је основни захтев да се врате машине које су током генералног штрајка радника, противно закону, измештене из погона „Фијат пластика“ и пребачене у фабрику аутомобила. Такође, очекују да се реши проблем умањења регреса за запослене и да се износ примања по том основу врати на ниво од 1. јануара ове године.

-Од тих основних захтева нећемо одустати ни по коју цену - поручују из Штрајкачког одбора овог крагујевачког предузећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)