Владимир Бошковић постаје нови председник Извршног одбора Сбербанк Србија

Промо

24. 06. 2021. у 11:00

ВЛАДИМИР Бошковић, досадашњи члан Извршног одбора задужен за корпоративно банкарство и глобална тржишта, биће именован за новог председника Извршног одбора Сбербанк Србија.

Владимир Бошковић постаје нови председник Извршног одбора Сбербанк Србија

Владимир Бошковић

Бошковић ће ступити на нову функцију од 1. августа 2021. године, и на њој ће наследити Маријану Василеску која постаје председница Извршног одбора Сбербанк Чешка.

- Велика ми је част што ћу преузети изузетно одговорну позицију председника Извршног одбора Сбербанк Србија. Жеља ми је да наша банка и у наредном периоду настави са развојем својих услуга и њиховом даљом дигитализацијом, обезбеђујући модерне и висококвалитетне банкарске услуге свим клијентима - нагласио је Владимир Бошковић, поводом именовања за новог председника Извршног одбора Сбербанк Србија.

Владимир Бошковић се придружио тиму Сбербанк Србија као директор сектора за мала и средња предузећа. Током 2018. године је именован за члана Извршног одбора задуженог за корпоративно банкарство и глобална тржишта. У свом досадашњем раду показао је велику посвећеност остваривању одличних резултата Банке, пружајући велики допринос унапређењу квалитета кредитног портфолија у сектору корпоративних клијената и изградњи једног од највећих портфолија крос-бордер кредита на тржишту Србије.

Соња Саркози/Фото: Промо

- Желела бих да се захвалим Маријани на њеном изузетном управљању Банком током протеклих година, као и на њеном снажном доприносу одличним финансијским резултатима и сталном развоју Сбербанк Србија. Драго ми је што позицију председника Извршног одбора у Србији преузима Владимир Бошковић и што ће наша банка у Србији наставити своје успешно пословање. Владимир је изузетно посвећен менаџер са сталним фокусом на грађењу тимског духа и развоју запослених. Уверена сам да ће Владимир са својим тимом наставити да реализује одличне иницијативе које ће допринети даљем јачању наше тржишне позиције и унапређењу пословања у Србији - истакла је Соња Саркози, председница Извршног одбора Сбербанк Еуропе Гроуп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)