ТУРЦИ ХОЋЕ У СРБИЈУ: Компаније спремне за проширење сарадње

С. Б.

23. 06. 2021. у 16:00

ТУРСКЕ компаније су заинтересоване за инвестирање и пословање у Србији. Њихова држава је спремна да их подржи у проширењу сарадње са нашом земљом и то захваљујући досадашњим добрим резултатима.

ТУРЦИ ХОЋЕ У СРБИЈУ: Компаније спремне за проширење сарадње

Томислав Момировић

Ово је закључено на састанку два министра саобраћаја и инфраструктуре - Томислава Момировића и његовог турског колеге Адила Караисмаилоглуа.

- Када су Србија и Турска заједно и имамо стабилне и чврсте односе, цео Балкан је стабилан и може само економски да просперира - рекао је Момировић. - Отворили смо доста тема, подвукли смо пре свега где смо сада дошли око ауто-пута Београд - Сарајево из два правца. Србија ради на пројектној документацији од Пожеге до Котромана, преко Ужица до Котромана па до Сарајева. Радови се јако добро изводе од Кузмина до Сремске Раче и на мосту преко Саве.

Момировић је додао да се морају појачати радови и на пројекту изградње станова за припаднике безбедности који се ради са турским извођачима.

- Србија доживљава један невероватан економски напредак и инвестиције у инфраструктуру, и некада морате да изађете из земље да бисте постали свесни како други људи гледају на вас - уверен је Момировић. - Имао сам састанке са две велике турске компаније, једна жели да уђе и изводи грађевинске радове у великом обиму, фирма која има неколико милијарди промета, друга жели да отвори неколико фабрика грађевинских производа код нас.

Министар Караисмаилоглу је истакао да је током претходних година Турска радила на значајном броју великих пројеката захваљујући којима турски инжењери и радници из грађевинског сектора поседују велико искуство.

- Током 19 година у свим пословима које смо радили, изродили смо читаву једну генерацију турских инжењера и пројектаната који раде изузетно добро, тако да искуство и све ово што смо научили желимо да поделимо са пријатељском земљом каква је Србија - рекао је Караисмаилоглу. - Добри билатерални односи и наше грађевинске фирме које раде у Србији успешно су наш понос.

Током посете Турској, Момировић се састао у Истанбулу са представницима компаније "Калyон'', једном од највећих турских грађевинских компанија која је радила на изградњи новог аеродрома у Истанбулу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)