НИШКИ АЕРОДРОМ ЋЕ БИТИ ТРИ ПУТА ВЕЋИ Министар Томислав Момировић најавио нова улагања

С. Б.

18. 06. 2021. у 19:44

МИНИСТАР саобраћаја Томислав Момировић је данас, на седници скупштинског Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације најавио да ће држава и даље субвенционисати националног оператера "Ер Србију".

НИШКИ АЕРОДРОМ ЋЕ БИТИ ТРИ ПУТА ВЕЋИ Министар Томислав Момировић најавио нова улагања

Фото: Танјуг

- Доста смо га субвенционисали, то је изазивало контроверзе у јавности, на крају смо све то реализовали - рекао је Момировић. - Уговор о концесији са "Вансијем" ће омогућити инвестиције од 750 милиона евра у наредним годинама. Београдски аеродром ће доживети такву реафирмацију и план је да се обим путника повећа четири пута у односу на 2019. годину.

Ове године би требало да се крене у инвестицију како би се у наредне две године изградио и реновирао аеродром у Нишу. А он ће после тога бити три пута већи него сад.

- У процесу смо пројектовања, очекујем да ћемо до краја године кренути у радове - рекао је Момировић. - Аеродром ће изгледати модерно, он ће бити за регион један аеродром средње величине. Очекујемо да ћемо имати око милион и по путника. Уложићемо одређена средства да подржимо и аеродром Морава. Заједно са СДПР-ом смо нашли један модел и за аеродром Поникве, да један добра део изградимо као индустријску зону, па да тај аеродром онда сутра добије своју афирмацију у неким другачијим околностима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)