РАДНИЦИ ТРАЖЕ ПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА: Штрајкачи у „Фијат пластику“ у Крагујевцу писали министарки Кисић Тепавчевић

М. Л.

17. 06. 2021. у 19:29

ШТРАЈКАЧКИ одбор предузећа „Фијат пластик“ у Крагујевцу упутио је писмо министарки за рад Дарији Кисић Тепавчевић од које траже помоћ у решавању нагомиланих проблема у овој фирми.

РАДНИЦИ ТРАЖЕ ПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА: Штрајкачи у „Фијат пластику“ у Крагујевцу писали министарки Кисић Тепавчевић

Фото: М. Луковић

Фирма „Фијат пластик“ је у саставу компаније „Фијат аутомобили Србија“ и њени радници од 17. фебруара су у генералном штрајку због умањења зарада и регреса. Преговори са пословодством, кажу у штрајкачком одбору, нису дали резултате.

Како је наведено у саопштењу штрајкачког одбора, радници су у штрајку због ниских зарада као и сталног кршења радног законодавства од стране „Фијат пластик“ и траже хитан састанак са министарком. Додају да је у току штрајка послодавац упутио на плаћено одсуство тринаест запослених, међу њима и све чланове штрајкачког одбора.

- На плаћено одсуство смо упућени усменим обавештењем, без доношења писаних решења, што је кршење Закона о раду. Такође, јуче је председнику штрајкачког одбора и његовом заменику забрањен улазак у фабрику иако се штрајк у том времену одвијао. Током трајања штрајка, “Фијат пластик“ је изместио део машина у погоне фабрике за производњу аутомобила и позвао друге раднике да раде на тим машинама. Сматрамо да је то кршење Закона о штрајку - каже се у саопштењу које је потписао Зоран Миљковић, председник Штрајкачког одбора.

Иначе,ова фирма ради бранике за модел 500Л који се производи у Фијатовој фабрици аутомобила у Крагујевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)