ТУРСКИ ТОК НА РЕМОНТУ: Како се то одражава на снабдевање српског тржишта гасом

Е.Б.Т.

17. 06. 2021. у 16:17

СКЛАДИШТЕ плавог енергента у Банатском Двору стављено је у приправност и одатле ће моћи да се покрије планирана потрошња током прекида испоруке гаса кроз Турски ток због планираног ремонта.

ТУРСКИ ТОК НА РЕМОНТУ: Како се то одражава на снабдевање српског тржишта гасом

Архива

Ово је данас рекао генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић истичући да се не ради ни о каквом ванредном догађају.

- Најављени прекид испорука је због планираног редовног одржавања, о чему су обавештени сви транспортери на рути Турског тока - објаснио је Бајатовић. - Постоје залихе гаса у Банатском Двору које су у власништву или "Србијагаса" или "Гаспромекспорта". Са том количином можемо да покријемо планирану дневну потрошњу у том периоду. Нисмо обавештавали јавност, с обзиром да нема проблема у снабдевању.

Како је објављено, због редовног одржавања и прегледа, од 22. до 29. јуна доћи ће до прекида испоруке гаса кроз Турски ток.

Бајатовић је  рекао да је до сада кроз Балкански ток прошло око 1,2 милијарде кубика гаса за потребе српског тржишта. Види се, како оцењује, да поседовање складишта, и више транспортних рута, омогућавају и бољу флексибилност, и већу енергетску безбедност.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)