СМЕЋЕ ВРАТИЛА ВЛАСНИКУ ПОШТОМ: Несвакидашња казна за загађиваче

Б. Ца.

16. 06. 2021. у 14:28

ЕКОЛОШКИ немар на Копаонику, потсетио је на случај о ком су Новости писале. Док је путовала ка својој викендици на Фрушкој Гори, Ана Пејић из Руме је насред пута затекла кесу разбацаног смећа изашла је из аута и урадила нешто неочекивано.

СМЕЋЕ ВРАТИЛА ВЛАСНИКУ ПОШТОМ: Несвакидашња казна за загађиваче

Фото: ГО Звездара

"Прекопала" је разбацано ђубре и међу отпацима пронашла и рачун за струју власника. Смеће је покупила, уредно спаковала у кутију, написала адресу са рачуна и послала га власници - госпођи из Врдника.

Слика и пратећи текст да јој нимало није жао 250 динара за поштарину прокрстарили су тада друштвеним мрежама, а Ана је добила много подршке. Госпођи је написала и писмо. Једино јој је било жао што је остала ускраћена да види израз лица и реакцију у тренутку када отвара пакет у коме је ђубре. Овим гестом очитала је лекцију бар једном несавесном грађанину. бар једном од њих, којима није тешко да путују кроз предивну шуму, готово нетакнутуи природу и да у њој остави џак са отпацима.

Како нам је саговорница тада испричала, идеју је добила тпоком боравка у Ирској, где је видела како се тамо кажњава за бацање смећа где му није место. Ирци имају правило да ђубре врате власнику, са уплатницом за казну од 400 евра, а сутрадан у локалним новинама објаве информацију шта је урадио и ставе његову фотографију из личне карте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)