90 ОДТО БИ ПОНОВО ИЗАБРАЛО СРБИЈУ: Немачки инвеститори позитивно оценили пословну климу у нашој земљи

С. Б.

15. 06. 2021. у 12:58

ЧАК 90 одсто анкетираних немачких послодаваца, који послују у нашој земљи, поново би изабрало Србију као место за ивестиције.

90 ОДТО БИ ПОНОВО ИЗАБРАЛО СРБИЈУ: Немачки инвеститори позитивно оценили пословну климу у нашој земљи

Фото: И.Митић

Немачко-српска привредна комора 16 година анкетира своје чланове колико су задовољни пословањем у нашој земљи и последњи резултати показују да су привредници, упркос корони, махом оптимистични.

Сопствено пословање оцењују бољим него општу привредну климу. Близу половина анкетираних, 44,1 одсто, сматра да послује добро, 47 одсто задовољавајуће, а само 8,7 одсто није задовољно сопственим успехом. Оптимистични су и у погледу будућности, па тако 48,8 одто се нада побољшању, а 41,7 одсто непромењене околности. Од погоршања стрепи њих 9,4 одсто.

- Србија је и даље веома пожељан дестинација за инвестирање - оценио је председник Немачко-српске привредн екоморе Удо Ајхлингер. - Овогодишње истраживање показује тренд даљег раста задовољства компанија у процени услова пословања у Србији. У наредним месецима посветићемо се раду на питању потражње, привредно-политичком и правном оквиру, као и обезбеђивању квалификоване радне снаге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)