ТРУДНИЦИ ПУКАО ВОДЕЊАК ТОКОМ ЛЕТОВАЊА: У Турској порођај кошта 40.000 евра, највећа осигурана сума у Београду

Б.Царановић

14. 06. 2021. у 14:48

Највећа осигурана сума која је покренута прошлог лета била је у случају труднице из Београда.

ТРУДНИЦИ ПУКАО ВОДЕЊАК ТОКОМ ЛЕТОВАЊА: У Турској порођај кошта 40.000 евра, највећа осигурана сума у Београду

Фото: Depositphotos

Она се због изненадних компликација породила у шестом месецу трудноће, током летовања у Турској. Путно осигурање које је платила 10 евра, итекако јој се исплатило. Било јој је покривено лечење у вредности од 40.000 евра - порођај, боравак у болници, чак и боравак бебе у инкубатору. Повратак у Србију није био могућ два месеца, па су осигураници морали да доплате и преко осигуране суме, али их је то знатно мање коштало него да су путовали без осигурања.

Осигурања пред путовања исплатили су се и авантуристкињи из главног града која је у Доминиканској Републици хтела да се пење на палму.

- Нажалост, домогла се врха, али је пала са неколико метара и задобила велики број прелома у читавом телу - кажу у београдској осигуравајућој кући. - Завршила је и на операционом столу, провела више недеља у болници, а за све то није морала да доплаћује додатну суму.

Осигурања за путовања у Европи покривају трошкове лечења у случају непредвиђених ситуација од 30.000 до 40.000 евра, а у своју понуду уврстиле су и покриће у случају инфекције ковидом 19. Овај трошак ће, међутим, у односу на стандардно путно осигурање бити већи за око 50 одсто. Осигурана сума у случају вируса корона је од 5.000 до 35.000 евра.

- Када се уговара додатно осигуравајуће покриће за осигуране случајеве ковида 19, уз плаћање ове додатне премије осигурања, покривени су трошкови медицинских прегледа, тестирања у случају испољавања симптома инфекције, због хитне медицинске помоћи и дијагнозе инфекције - уверавају нас домаћи осигуравачи. - Обухваћени су и трошкови за лекове, болничко лечење, као и трошкови повратка кући.

Осигуравачи нуде опцију онлајн осигурања, уз попусте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)