УСКОРО ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Министар Мали открио како ће се уплаћивати новац

Novosti online

14. 06. 2021. у 09:11

МИНИСТАР финансија Синиша Мали је на ТВ Прва говорио о новом пакету помоћи грађанима и привреди.

УСКОРО ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Министар Мали открио како ће се уплаћивати новац

Фото: Принтскрин

Мали је рекао да вакцинисани пензионери, али и остали пунолетни у овој недељи треба да очекују уплату од 3.000 динара на свој рачун.

- Данас следи исплата свим незапосленима. Држава ће новац истовремено уплатити за све незапослене који су 15. априла били у евиденцији Националне службе за запошљавање. Новац ће свима лећи на наменске рачуне. Са те стране ми ћемо своје обавезе испунити у дан и у динар како смо обећали. Рачуни су наменски и отварају се само у сврху ове државне помоћи. Новац се аутоматски уплаћује. Данас током дана или сутра сви они ће 60 евра помоћи већ моћи да подигну - истакао је министар финансија.

Како је рекао, тренутно је актуелна и кампања за све који су до 31. маја примили макар једну дозу вакцине, који ће добити по 3.000 динара.

- Оно што је важно да кажем, сутра, 15. јуна истиче рок за пријаву за 3.000 динара. Ми ћемо већ од среде, 16. јуна исплатити пензионере, а дан касније ћемо почети сукцесивно да исплаћујемо помоћ свим осталим грађанима - истакао је Мали.

Фискализација од 1. јануара 2022. године

Министар финансија осврнуо се и на новине које ће бити уведене већ првог дана наредне године.

- Процес фискализације за нас је веома важан и заједно са е-фактурама ће променити развој наше привреде. Мени је важно да напоменем да ће нови систем фискализације бити у примени од 1. јануара наредне године. Ја ћу већ од среде да кренем са састанцима са произвођацима софтвера и другим стручњацима.

- Овај систем уводи много новина и биће унапређен. Сваки рачун имаће свој QР код и самим тим имаћете могућност и на свом телефону одмах да проверите да ли је рачун исправан или не. Мислим да се људи брзо прилагођавају ономе сто је брже и напредније, тако да верујем да ће се грађани Србије брзо прилагодити - истакао је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)