ЕВО КАДА СТИЖЕ 60 ЕВРА, А КАДА 3.000 ДИНАРА: Министар Мали открио тачне датуме исплате државне помоћи

Танјуг

08. 06. 2021. у 13:59

ДРЖАВА ће 14. јуна исплатити помоћ од по 60 евра за све незапослене, који су закључно са 15. априлом били пријављени на Националној служби за запошљавање, рекао је данас Танјугу министар финансија Синиша Мали.

ЕВО КАДА СТИЖЕ 60 ЕВРА, А КАДА 3.000 ДИНАРА: Министар Мали открио тачне датуме исплате државне помоћи

Фото Н. Скендерија

Министар је подсетио да је то помоћ у оквиру трећег пакета помоћи.

- Све што смо на почетку године рекли и обећали, у смислу исплате минималне зараде, помоћи незапосленима, пензионерима, исплате првих 30 евра, иде по по плану - рекао је Мали.

Подсећа да ће преосталих 30 евра свим пунолетним грађанима који су се пријавили за ту помоћ држава исплатити у новембру, док ће у септембру пензионери добити додатних 50 евра.

Мали каже да је држава, упркос великој помоћи грађанима и привреди, апсолутно стабилна и да има довољно новца на рачуну да обавезе испуњава у динар и у дан.

- Врло је важно да наставимо са вакцинацијом овим темпом, како бисмо што пре дошли до колективног имунитета и отворили у потпуности нашу економију - рекао је Мали и додао да је то пут до остваривања плана државе да стопа привредног раста до краја године буде изнад шест одсто.

Каже да ће са шест одсто Србија бити прва или друга у Европи, док ће са изнад шест одсто раста, сматра, бити убедљиво прва.

То за грађане, наводи министар, значи већи простор за нове инвестиције, изградњу нових путева, вртића, болница, а отвара и простор за подизање плата и пензија.

- Очекујемо резултат у другом кварталу. Охрабрују резултати у априлу и мају, видећемо како ћемо проћи у јуну, тада ћемо већ знати колико простора имамо за повећање плата и пензија - закључио је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)