ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Ево који су услови и како да се региструјете - исплата у другој половини јуна

Новости онлине

01. 06. 2021. у 00:33

ТАЧНО у поноћ је почела пријава за 3.000 динара за вакцинисане.

ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Ево који су услови и како да се региструјете - исплата у другој половини јуна

Фото: Депоситпхотос

Право на новчани подстицај имају грађани који су до 31. маја примили макар једну дозу вакцине, или су се до поноћи пријавили за вакцинацију, а прву дозу ће примити у наредних седам дана. То је на данашњој седници одлучио Кризни штаб.

Грађани се могу пријавити на сајту пми.трезор.гов.рс, а према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, за помоћ се могу пријавити сви држављани Републике Србије старији од 16 година.

Како функционише пријава за 3000 динара за вакцинисане?

Министар Синиша Мали је рекао да ће пријава за 3000 динара бити једноставна, иста као што је био случај када су се грађани пријављивали за државну помоћ од 30+30 евра.

Потребно је да унесете матични број, број важеће личне карте и да изаберете банку у којој желите да вам се уплати новац.

Пензионери не морају да се пријављују за ову помоћ, док се корисници социјалне помоћи пријављују за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Од петка, 4. јуна, почиње са радом контакт центар за пријаву телефоном, а број ће бити објављен пред почетак његовог рада.

Када ће бити исплаћено 3000 динара за вакцинисане?

Пријава за 3.000 динара подршке имунизованим грађанима биће могућа до 15. јунаа помоћ ће бити исплаћена у периоду од 12. до 20. јуна.

За остваривање права на финансијску помоћ неће бити важно коју вакцину су грађани примили од 4 доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)