БРНАБИЋ О КОВИД ПАСОШИМА: Вакцине које се користе у Србији ће признати сви

Танјуг

23. 05. 2021. у 22:04

ПРЕДСЕДИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да Србија има одличне резултате, не само на пољу вакцинације већ и у економији, да је пример за многе, чак и када је реч о дигиталним пасошима које ће, како је оценила, као и све вакцине којима су градајани Србије вакцинисани, признавати сви.

БРНАБИЋ О КОВИД ПАСОШИМА: Вакцине које се користе у Србији ће признати сви

Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

-Верујем да ће и Синофрам вакцина брти прихвацена у ЕУ, као што су је прихватиле и Грчка и Мађарска, такође и Шпанија, преговарамо са Израелом, они су рекли да ће признавати само оне који су они признали, рекла је Брнабић гостујући на ТВ Пинк и нагласила да је уверена да ће ЕУ признати све вакцине.

Брнабић је рекла да су дигиталне потврде о вакцинацији, које ће и грађани Србије морати да показују, признавати сви.

-Били смо прва или друга земља која је почела да их користи, већ их је унилатерално признала Грчка, јер још нема своје дигиталне сертификате, признали су насе, УАЕ их је признала, Турска, Мађарска, сада и Шпанија, очекујем да их без икавих проблам признају сви", рекла је премијерка Србије и додала да су наши дигитални сертификати пример како они треба да изгледају.

Премијерка је поновила да је брине мали проценат вакцинисананих младих испод 30 година.

Фото: Рада Шегрт

-Млади, а вакцинисано их је 12 одсто, држе кључ краја епидемије у својим рукама и потпуне безбедности и сугриности, и колективног имунутета, казала је Брнабић.

Додала је да Влада ради са целокупном ивент индустиријом, Егзитом, Бир фестом, Лав фестом и „да је предлог да се на Светски дан музике отвори Србија“.

Да ли ћемо успети видецехмо за сада све делује јако добро, рекла је Брнабић и додала да се нада да ће и 3.000 динара мотивисати људе да се вакцинишу.

Председница Владе нагласила је да Србија и у економији има одличне резулате, да индустрија расте, грађевинарство такође бележи јак раст, као и област информациононо-комуникационих технологија, која је, како је додала, само у марту имала раст од 27 одсто.

-Све иде добро да се чак и плашим колико нам добро иде", рекла је преседница Владе.

Према њеним речима, Влади је циљ да се достигне раст од седам одсто, колико им је задао председник Вучић.

-Мораћемо добрано да повучемо, то је добро што дајете све од себе, извалачите сваки атом снаге и покушавате да искориститет све, рекла је она и посетила да је само такав приступ омогућио да забележимо пад од један одсто док су сви остали падали мого више.

Брнабић је изразила задовољство што је председник у петак отворио фабрику у Прибоју, и нагласила да је то била долина глади до 2012. године.

Фото: Депоситпхотос

-Рачунала сам вечерас да смо од маја 2015. године када је влада отворила слободну зону Прибој у кругу ФАП-а до данас у оквиру те слободне зоне отворили 900 и више радних места. Ако том броју додамо и 400 запослених у АФТ, у Прибоју је до данас отворено 1.351 радних места, рекла је она.

Све то показује колико смо се мењали и колико је Србија данас другачија.

Пердседица Владе Србије нагласила је да Србија све чини за своје грађане, а потврда тога је и укидање роминга са Грчком.

-Апелуејм на све наше људе да што више летују у Србији, али за оне који изаберу да иду негде другде, а највисе њих иде у Грцку, потрудили смо се као Влада да им олаксамо не само дигиталним сертификатом, већ и ромингом, рекла је она и позвала грађане да ипак летују у Србији и да рачунају и на нове прелепе хотеле, попут оног отвореног у Прибоју и туристичког компекса који ће ускоро бити отворен Врањској Бањи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)