МИНИСТАР ВУЛИН НАКОН ВЕЖБЕ "ТОПЛАНА 2021": Србија и њени грађани имају на кога да се ослоне када дође до катастрофе и елементарних непогода

Novosti online

23. 05. 2021. у 13:58

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас оперативно-тактичкој вежби Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова "Топлана 2021" која је одржана у Новом Београду код ЈКП "Београдске електране".

МИНИСТАР ВУЛИН НАКОН ВЕЖБЕ ТОПЛАНА 2021: Србија и њени грађани имају на кога да се ослоне када дође до катастрофе и елементарних непогода

Фото: Принтскрин

Министар Вулин је истакао да су циљеви вежбе постигнути, односно да је приказано садејство и координација рада припадника Сектора за ванредне ситуације са индустријском професионалном ватрогасном јединицом и оперативним добровољним ватрогасним јединицама.  

- Припаднци Сектора за ванредне ситуације, као и припадници Жандармерије, припадници Хеликоптерске јединице, припадници добровљних ватрогасних друштава, припадници цивилне заштите, показали су данас да су заједно у стању да нас сачувају од сваког најгорег сценарија. Свашта може да се деси, елементарне непогоде, поплаве, пожари, земљотреси, све то може да буде и јесте наша реалност, али је и реалност да имамо овако припремљене и овако обучене људе, због којих можемо да се осећамо сигурно, да шта год да се деси, имаће ко да реагује, имаће ко да дође- нагласио је министар Вулин. 

Министар је поручио да Србија и њени грађани имају на кога да се ослоне када дође до катастрофе као што су елементарне непогоде, пожари, земљотреси и поплаве и најавио нова улагања у Сектор за ванредне ситуације. 

- Имамо ми и војску и полицију, имамо наоружане саставе, али када дође до елементарне непогоде, када дође до катастрофе, само ови људи стоје између нас, они су прва и последња линија наше одбране. Зато, морамо да их чувамо, морамо да их унапређујемо, морамо да их обучавамо, морамо да обезбеђујемо све бољу и савременију опрему и стално морамо да будемо свесни да су ови људи оно што је најбоље и најхрабрије. Ови људи могу, хоће и знају и ја сам им због тога веома захвалан- поручио је министар Вулин након завршене вежбе "Топлана 2021". 

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић истакао је да су припадници Сектора за ванредне ситуације показали висок ниво обучености и спремности да заштите своје грађане од свих видова елементарних непогода. 

- Данас смо имали прилику да видимо увежбаност и спремност припадника Сектора за ванредне ситуације на вежби која је окупила 120 учесника Сектора за ванредне ситуације, добровљних ватрогасних друштава и индустријске јединице топлане. Приказали смо одлучну спремност на реаговање на различите догађаје, од гашења пожара, спасавања са висине, спасавања на води, гашења шумских пожара уз помоћ хеликоптера и ватрогасног брода- казао је Чаушић који је нагласио да је изузетно поносан на своје колеге и све учеснике вежбе. 

Оперативно-тактичку вежбу Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова "Топлана 2021" извело је око 120 представника Сектора за ванредне ситуације уз садејство са Дирекцијом полиције-Ронилачком јединицом Жандармерије и Хеликоптерском јединицом, индустријском ватрогасном јединицом и оперативним добровољним ватрогасним јединицама, Одељењем за здравље запослених и безбедности на раду и медицинском екипом Сектора за људске ресурсе уз техничку подршку САТИТ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)