НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Наредних дана стиже отопљење, а одмах затим хладан туш!

Новости онлине

22. 05. 2021. у 17:19

ДАНАШЊА временска прогноза нам доноси променљиво и нестабилно време, најавио је метеоролог Марко Чубрило.

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Наредних дана стиже отопљење, а одмах затим хладан туш!

Фото: Депоситпхотос

Према његовој прогнози другог дана викенда биће чак за три степена топлије, док ће после подне у понеким деловима региона доћи до дестабилизације атмосфере и појаве грмљавинских пљускова.

Временска прогноза за следећу недељу

Почетак следеће недеље над већим делом Србије донеће суво, али свежије време, са максималним температурама до 22 степена, а једино ће на југу бити топло, иако без екстрема, са највишом дневном температуром до 27 степена.

- У уторак после подне и увече на северозападу, западу и северу,а понегде и средишњим пределима погоршање уз грмљавинске пљускове и локалне непогоде али и освежење те ће од среде температуре поново бити мало испод или око просека и кретаће се у интервалу од 17 до 24 степена - написао је Чубрило.

Већ наредног дана, тачније од среде, долази до поново свежијег и ветровитијег времена, док ће се температура кретати од 14 до 20 степени.

Када ће бити топлије?

Иако је било најава да долази врло топло време, метеоролог Чубрило сматра да нема места за такве услове. Како прогнозира, свакако ће отоплити, међутим, температуре ће бити дубоко испод просека за ово доба године. Повремени скокови до 30 степени за месец мај неће бити ништа екстремно, а уз то треба поменути да ће та температурама бити прекидана освежењима.

Киша ће, истиче Чубрило, престати да се јавља целодневно, али ће и даље бити локалних пљускова, па тако чак ни дугорочан прогностички материјал не сугерише неке јако високе температуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)