ВОЈНИЦИ СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛИ У ЛИБАН: Стефановић – Уверен сам да ће своје задатек извршавати часно и предано (ФОТО)

Танјуг

22. 05. 2021. у 16:29

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије (ВС) генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас у панчевачкој касарни "Народни херој Стевица Јовановић" свечаном испраћају припадника наше Војске који ће током наредних шест месеци бити ангажовани у мултинационалној операцији Уједињених Нација УНИФИЛ у Републици Либан, саопштило је Министарство одбране.

ВОЈНИЦИ СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛИ У ЛИБАН: Стефановић – Уверен сам да ће своје задатек извршавати часно и предано (ФОТО)

Фото: МО Србије

Министар Стефановић је српским мировњацима рекао како је уверен да ће они своје задатке извршавати часно и предано и да ће представљати Србију на најбољи могући начин, понашајући се онако како то доликује српском војнику.

-Ви сте прошли строге селекције. Није било лако доћи до тога да неко буде упућен у мировну мисију и знам шта је све потребно да испуните од критеријума да бисте уопште били узети у обзир. Ви, који сте данас пред нама, ви сте изабрани као најбољи који ће представљати боје наше земље, поручио је министар одбране.

Стефановић је додао да ће наши припадници у мисијама Уједињених нација имати бројне изазове, а посебно мисија у Либану, највећа у којој Војска Србије учествује.

-Имаћете прилику да стекнете нова знања, имаћете прилику да покажете оно што сте научили током своје војничке каријере и прилику да представљате српску војску, рекао је Стефановић.

Он је истакао да су приопадници ВС до сада у мировним мисијама показали висок ниво професионалности.

-Где год сам разговарао са страним представницима у оним партнерским земљама које се нама учествују у мировним мисијама, сви су без разлике истицали увек једну ствар, а то је да су припадници наше војске у потпуности посвећени задацима и да су међу најбољима у сваком смислу. Од вас очекујем потпуно пожртвовање и да заиста боје наше земље представљате достојно, онако како то доликује Републици Србији", нагласио је Стефановић.

Српски војници у мисји УН су безбедни у Либану

Подсетио је да мултинационалне операције носе одређене ризике, што подразумева више опреза и поштовање свих правила, и затражио од наших мировњака да буду онакви какви су били у својим редовним јединицама.

-Што се тиче ваше безбедности, уверен сам да ћете заједно са вашим старешинама предузети све што је потребно да би сви наши људи били безбедни у сваком тренутку, рекао је министар Стефановић.

Нагласио је да ће Министарство будно пратити сваки догађај у Либану и бити спремно да реагује и помогне у заштити безбедности припадника ВС.

-Ја вам желим срећан пут, војничку срећу и успешно извршење свих задатака! Живела Војска Србије! Живела Србија!, поручио је министар одбране.

Мајор Зоран Цвејић, командир пешадијске чете примајући државну заставу из руку министра Стефановића захвалио је на указаној части.

-Ово свето знамење нас обавезује да све задатке извршавамо одговорно и пожртвовано, чувајући част српског војника. Уверевам вас да ћемо са поносом представљати Војску Србије", рекао је мајор Цвејић.

Припадници Војске Србије ангажовани су у мисији УНИФИЛ у Либану од децембра 2010. године.

Од укупно 177 припадника наше Војске који се налазе у мисији УНИФИЛ, у оквиру ове ротације биће замењено 142 њих.

Главнину тог броја чине припадници пешадијске чете из састава Прве бригаде Копнене војске, саопштило је Министарство одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)