ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ - УКИНУТ РОМИНГ: Министарка Матић открила шта то заправо значи за Србе

Е. Е. Р.

21. 05. 2021. у 17:55

ВЕСТ о укидању роминга између Србије и Грчке одјекнула је у нашој земљи.

ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ - УКИНУТ РОМИНГ: Министарка Матић открила шта то заправо значи за Србе

Фото Министарство

- Укидање роминга јесте суштински смањење цена разговора и другог саобраћаја у ромингу на ниво националног саобраћаја. У Европској Унији овакав вид договора зове се "Роам лике ат хоме", у региону Западног Балкана је то Споразум о укидању роминга - што значи да роминг увек постоји, само се цене смањују на ниво националног саобраћаја. Ради се о сложеним преговорима, који су иницирани од стране Влада и регулатора земаља са свим операторима који послују у обе земље. Смањење цена у ромингу, тј. укидање роминга између Грчке и Србије ступиће на снагу исто када и укидање роминга за регион Западног Балкана, од 1. јула - каже министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Подсећамо, Грчка је прошле недеље отворила гранични прелаз Евзони.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић објавила је данас на свом инстаграм налогу да је са министром за дигиталну управу Грчке потписала Меморандум о смањењу роминга са овом земљом.

Додала је да су тиме наши традиционално добри, пријатељски односи подигнути на још виши ниво и да је потврђена спремност две државе да подстичу међусобну сарадњу и економски развој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)