СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Премијерка најавила ново попуштање мера - радно време угоститеља до поноћи?

Novosti online

21. 05. 2021. у 14:17

ИЗУЗЕТНО је амбициозан циљ да 21. јуна пустимо фестивале и прославе. Морамо много да радимо и да разговарамо са младима и да кажемо да само заједно можемо да се вратимо у нормалан живот, а кључ успеха је вакцинација грађана млађих од 30 година.

СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Премијерка најавила ново попуштање мера - радно време угоститеља до поноћи?

Фото: И. Ковачић

Од њих зависи, поручила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Подсетимо, 21. јуна Кризни штаб треба да одлучи да ли ће попустити мере, а то првенствено зависи два кључна фактора - да до тада имамо више од 50 одсто вакцинисаног пунолетног становништа и мање од 100 новозаражаних за да у целој Србији. Према последњем пресеку, од јуче, имали смо 550 новооболелих.

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

 

А ако се млади вакцинишу, поручила је Брнабић, моћи ће да иду на журке, прославе, матуре... и да живе нормалан живот.

Седница кризног штаба биће следеће недеље, најавила је Брнабић и додала да ће фокус бити на пресеку тренутне епидемиолошке ситуације.

Она је још рекла да се размишља да се дозволи кафићима и ресторанима да им се радно време продужи са 22 до поноћи.

Данас креће кампања за вакцинацију младих од 16 до 25 година и она се управо представља у Дому омладине.

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је јуче овај догађај којим ће се покренути таргетирана кампања за вакцинацију младих.

Ова кампања имаће за циљ да постигне већи број вакцинисаних ове популације где је иначе, како премијерка каже, проценат проблематичан.

- Покрећемо кампању, ја ћу наставити да обилазим Србију и да молим и апелујем на људе да се вакцинишу, јер је то једини начин да победимо коронавирус и наставимо са нормалним животом - рекла је премијерка.

Као добру ствар, Брнабићева истиче то што је популација изнад 64 године старости скоро у потпуности заштићена вакцинама, а поједине београдске општине ускоро ће имати 70 одсто вакцинисаних пунолетне популације.

Ипак, како наглашава, и лекари говоре да у болницама завршавају све млађи људи, због тога што ту, нажалост, нема тако добар проценат вакцинације.

Према последњем корона пресеку број новооболелих је 550.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)