ОТВОРЕН ПРВИ ВИРТУЕЛНИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: Прилика за незапослене који нису на евиденцији НСЗ

Ј.Ж.С.

20. 05. 2021. у 12:30

ЦИЉ нам је да у Србији постоји још више послодаваца и да се обезбеди квалитетно и одрживо запослење за што већи број особа у нашој земљи. Овај сајам је пример иновативног приступа у реализацији мера активне политике запошљавања, с обзиром да има карактер отворене манифестације и пружа могућност и незапосленима који нису на евиденцији Националне службе за запошљавање да узму учешће на њему, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад на отварању првог виртуелног Сајма запошљавања.

ОТВОРЕН ПРВИ ВИРТУЕЛНИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: Прилика за незапослене који нису на евиденцији НСЗ

Фото: НСЗ

       Према њеним речима НСЗ је 2. априла расписала јавне позиве и конкурсе за реализацију мера у 2021. години, а у фебруару и марту осу усвојени Стратегија запошљавања 2021-2026. и пратећи Акциони план за период од 2021. до 2023. године.

- Та два значајна документа дају јасне смернице развоја политике запошљавања у наредном периоду, са јасним циљем повећања стопе запослености, а све засновано на принципу квалитетног, одрживог и достојанственог рада - истакла је министарка.

Први виртуелни Сајам запошљавања се одржава од 10 до 16 часова, а заинтересовани могу да се укључе путем регистрације на www.nsz-sajamzaposljavanja.rs.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)