ОБЕЛЕЖЕНА 61. ГОДИШЊИЦА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА: Вучевић присуствовао Свечаној академији

Novosti online

18. 05. 2021. у 14:20

ОВАЈ факултет је много више од врхунске школе. Он је школа живота!- рекао је Милош Вучевић

ОБЕЛЕЖЕНА 61. ГОДИШЊИЦА  МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА: Вучевић присуствовао Свечаној академији

Фото: Ж. Кнежевић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је успешну 61 годину рада Медицинског факултета.

- Ја ћу данас говорити из срца, јер све то што радите и што сте радили, и сваки ваш план за будућност не могу да не осетим потпуно лично, као човек, као неко ко вам се бескрајно диви и ко је свестан какво благо ви стварате.

Преко 12.000 студената је изашло са једног од првих факултета који је основан у оквиру Универзитета у Новом Саду. Исто толико великих људи, стручњака, хуманиста, непоколебљивих бораца за наше животе, за наше здравље.

61. година је велики број, за још веће резултате овог изузетног факултета

И овај ваш рођендан обележавамо у години највећих изазова у савременој медицини, у години у којој немамо довољно речи да опишемо колико смо захвални свим нашим лекарима и свим медицинским радницима, херојима нашег времена.

Желим овом приликом да изразим велико поштовање према наставном кадру факуктета, захваљујући којем сте постали расадник сјајних кадрова: дипломираних лекара , доктора стоматологије, фармацеута и осталих струка које представљају окосницу нашег здравственог система, који су и најбиљи амбасадори своје земље, и понос где год да се нађу, широм света.

И данас када вас све погледам, ја се не бојим за нашу будућност - навео је он.Вучевић је истакао да је корона епидемијска криза свима отворила очи, и да смо схватили да наша земља нема само добре лекаре, већ да имамо најбоље лекаре! Да имамо хероје нашег доба!

Фото: Град Нови Сад

 

- И није Медицински факултет само један од најбољих и најрепрезентативнијих у последњих 61. годину. Он је много више од врхунске школе. Он је школа живота! - Показали сте како се бори у најтежим данима епидемије. И ја сам као градоначелник увек могао да рачунам на ваше професоре и студенте, били сте ту да помогнете, да едукујујете, да објасните грађанима.. да лакше и брже изађемо из свега овога, и здравији и паметнији.

И зато данас желим да вам кажем још једном, велико хвала - истакао је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)