УПОЗОРЕЊЕ ВОЗАЧИМА: Интензивни пљускови отежавају вожњу, нормализован саобраћај на обилазници око Београда

Танјуг

17. 05. 2021. у 18:52

У ВЕЋЕМ делу земље време је облачно, местимично са кишом, а у Војводини, западној Србији, Београду и Шумадији могући су интензивни пљускови који у великој мери могу отежати вожњу, саопштено је данас из АМСС.

УПОЗОРЕЊЕ ВОЗАЧИМА: Интензивни пљускови отежавају вожњу, нормализован саобраћај на обилазници око Београда

Фото: Танјуг

Појачан интензитет саобраћаја очекује возаче на градским саобраћајницама док се на ауто-путевима и најфреквентнијим путним правцима саобраћај одвија регуларно, умереним интензитетом, наводи се у саопштењу.

НОРМАЛИЗОВАН САОБРАЋАЈ НА ОБИЛАЗНИЦИ, ГУЖВЕ НА ГРАНИЦИ

На Обилазници око Београда, од тунела "Стражевица" ка Бубањ Потоку, саобраћај је нормализован након успореног одвијања, саопштило је Јавно предузеће "Путеви Србије.

Како се наводи, на Обилазници око Београда ће се сутра и у среду овијати радови на чишћењу тунела Железник, Липак, Стражевица, као и објеката, на деоници кружни ток Ресник - Сурчинска петља, и то у уторак 18. маја од 7 до 16х, у смеру ка Новом Саду, а у среду 19. маја од 07 до 16х, у смеру ка Нишу.

У зони радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем.

На ауто-путу Е-75, до 30.6.2021.г, због извођења радова на уклапању Крака 3 са новоизграђеном петљом "Бубањ Поток", у смеру ка Нишу, измењен режим саобраћаја од бивше наплатне станице "Бубањ Поток" до скретања за ИКЕА (петља "Траншпед").

Саобраћај се у смеру ка Нишу одвија возном и претицајном саобраћајном траком десног коловоза ауто-пута, као и претицајном траком супротног смера Ниш-Београд, док се саобраћај у смеру ка Београду одвија зауставном и возном саобраћајном траком.

На ауто-пут Е-75, редовни, периодични, сервисни прегледи тунелске опреме и система у тунелу "Манајле", вршиће се у уторак 18. маја, од 9 до 17х. Биће обустављен саобраћај у десној цеви тунела "Манајле", а за то време саобраћај ће се одвијати двосмерно кроз леву цев тунела.

На путу Пирот-Китка доћи ће до периодичних обустава саобраћаја до 26. октобра, од 8 до 11х, и од 14 до 17х, због извођења радова на појачаном одржавању.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 17:15, на прелазу Хоргош, теретна моторна возила на излазу из земље чекају 150 минута, на Келебији 240 минута, на Батровцима 180 минута, а на граничном прелазу Шид 300 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужег задржавања за све категорије возила, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)