ПРИБЛИЖАВАМО СЕ ЦИЉУ! Доктор Ђерлек саопштио фантастичне вести - Вакцинисали смо више од 42 одсто пунолетних становника

Novosti online

16. 05. 2021. у 16:56

ПРЕМА званичним подацима, до суботе у 22 часа у Србији је дато више од 4,01 милион доза вакцина, а од тог броја 2.279.000 су друге дозе, што је нешто више од 42 одсто оних који су потпуно вакцинисани у популацији старијој од 18 година, рекао је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

ПРИБЛИЖАВАМО СЕ ЦИЉУ! Доктор Ђерлек саопштио фантастичне вести - Вакцинисали смо више од 42 одсто пунолетних становника

Фото: М. Анђела

- Прешли смо 42 одсто пунолетних вакцинисаних, крећемо се ка циљу, а то је да до краја јуна имамо три милиона ревакцинисаних у Србији - казао је Ђерлек.

По статистици Градског завода за јавно здравље у Београду је до недеље вакцинисана 652.101 особа, што је 46,9 посто старијих од 18 година, а обе дозе је примила 525.701 особа или 37,8 посто.

Ђерлек је додао и да је направљен план, који ће почети од понедељка, да ;би се омасовила имунизација у Тутину, где је вакцинисано само 8,8 одсто становништва.

- Један пункт у Дому здравља није довољан да буде више од 8,8 одсто, очекујемо помоћ локалне самоуправе. Морамо да обиђемо села, има 94 засеока, преко 740 километара квадратних, велика је општина, треба стићи до сваког села и човека и разговарати - нагласио је Ђерлек.

Ђерлек је навео да антивакцинални лоби "нема никакве шансе, колико год да је јак", уколико се државни систем добро организује.

- Стратегија је да идемо по дубини, да се вакцинишу људи где живе и кад имају времена. Немогуће да човек који живи далеко испоштује термин и дође на вакцину - рекао је Ђерлек.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)