БАЗА ОЦЕЊУЈЕ ФУНКЦИОНЕРЕ: Напредњаке 29. маја очекује изузетно важна седница председништва и главног одбора

Д. МИЛИНКОВИЋ

16. 05. 2021. у 10:00

НАПРЕДЊАКЕ за две недеље очекује важна седница Главног одбора странке, на којој ће се гласати о уједињењу СНС и СПАС Александра Шапића, али и расправљати о раду појединих локалних и високих државних функционера.

БАЗА ОЦЕЊУЈЕ ФУНКЦИОНЕРЕ: Напредњаке 29. маја очекује изузетно важна седница председништва и главног одбора

Фото Танјуг

Окупљање врха СНС заказано је за 29. мај, а до тада ће трајати изјашњавање чланства у градским и општинским одборима напредњака, њих 169 широм Србије, који ће оценити рад функционера, како оних који обављају значајне страначке функције, тако и оних који имају јавне позиције на локалу и републичком нивоу. Мишљење базе биће прослеђено централи странке и онда ће се о томе и гласати. Међу звучнијим именима која се помињу, а чији рад ће се оцењивати и на седници ГО, јесте и потпредседник Владе, министар одбране и шеф Београдског одбора СНС Небојша Стефановић.

Према нашим информацијама, на Председништву странке одржаном 5. маја, председник Извршног одбора Дарко Глишић дао је налог да се сви одбори СНС у Србији изјасне да ли су задовољни радом својих челника, али и државних функционера.

Из странке поручују и да се овакве анализе рада функционера спроводе редовно, више пута годишње, на разним нивоима, највише на локалном. Циљ је, додају, искључиво да се кадрови продрмају и не уљуљкају у позиције које су им дате, него да дају свој максимум како би странка што боље функционисала.

О РАДУ - ПОЈЕДИНАЧНО

КАДА на дневни ред дође оцена рада функционера СНС, како поручују из табора напредњака, "мериће" се сваки учинак појединачно, шта је свако од чланова учинио и на државној позицији коју обавља, али и за странку. Председник Александар Вучић у више наврата је указивао да има оних у странци који највише енергије улажу у личну промоцију и да то мора да се мења. Поручио је и да ће неће бити аболиран нико ко је умешан у било какве нелегалне радње.

Милош Вучевић, потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада, потврдио нам је да ће одбори дати своје мишљење о раду функционера:

- Коначну одлуку ће донети председник, Председништво и Главни одбор. Нисам у овом тренутку упознат са појединачним одлукама општинских и градских одбора.

И Миленко Јованов, потпредседник СНС, каже, за "Новости", да се у странци стално обављају провере рада и резултата и да је то специфична разлика напредњака у односу на све друге, које су увек задовољне својим резултатима, радом и увек им је неко други крив за неуспехе које нижу као на траци:

- Ми радимо другачије и трудимо се да сваког новог дана будемо бољи него претходног.

Самим тим, анализира се рад свих људи који на различитим нивоима представљају странку, а оцена која има посебну тежину долази од чланства, јер су то људи који се у својим срединама боре за политику председника Вучића и СНС. Не видим ништа спорно у томе да они изразе свој став о страначким функционерима који и њих представљају. Напротив! Они имају пуно право да кажу шта мисле и тај став мора да се чује и уважи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)