ЦЕНЕ У ГРЧКОЈ: Срби кренули на летовање, а ево шта су затекли на омиљеним летовалиштима - Паралија и Олимпијска регија чекају туристе (ФОТО)

Ј. С.

15. 05. 2021. у 12:00

ПРВОГ дана како је отворена туристичка сезона у Грчкој у летовалиштима у Олимпијској регији власници апартмана и и ресторана убрзано се припремају за долазак туриста.

ЦЕНЕ У ГРЧКОЈ: Срби кренули на летовање, а ево шта су затекли на омиљеним летовалиштима - Паралија и Олимпијска регија чекају туристе (ФОТО)

Фото: Ј.С.

Многи од њих још увек нису формирали цене апартмана и соба, али како кажу сигурно неће бити скупље него прошле године.

- Ми живимо од туризма, цела наша породица. Економија је угрожена, али је здравље на првом месту и због тога морамо сви поштовати мере против вируса – прича старији Грк док размешта столове у башти ресторана у Паралији.

Он своју тврдњу илуструје ценом гироса који код њега стаје 2 евра и 30 центи, колико је био и пре короне. Каже да и даље четворочлана породица може добити пристојан оброк и пиће за укупно двадесетак евра.

Пре непуних месец дана ово летовалиште је било сабласно празно. Нису радиле ни продавнице осим прехрамбених, сада је упркос киши ситуација ведрија, па су врата својих радњи отворили продавци сувенира поред плаже.

У овом тренутку могуће је врло једноставно пронаћи смештај иако није раније уговорено или букирано. Цене апартмана су око 40 евра по дану, док студио стаје око 30 евра по дану. Грци кажу да у овом тренутку стижу само „викенд“ туристи,  те да ће „озбиљна“ сезона кренути од 1. јуна.

Кад су у питању лежаљке на плажи још увек их нема на свим плажама и цене нису истакнуте, томе кумују и лоше временске прилике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)