ПАКЕТИ УТЕХЕ И НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА: Влада Војводине послала помоћ Епархији рашко-призренској за Србе на КиМ

Ј. С.

14. 05. 2021. у 20:42

ПОКРАЈИНСКИ секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић данас је испратио контингент хуманитарне помоћи вредан 5,7 милиона динара, намењен Епархији рашко-призренској.

ПАКЕТИ УТЕХЕ И НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА: Влада Војводине послала помоћ Епархији рашко-призренској за Србе на КиМ

Фото: Покрајинска влада

Из магацина Градске организације Црвеног крста у Петроварадину, пут Космета кренула је донација у виду прехрамбених производа, намењена несметаном функционисању народних кухиња, затим средстава за хигијену, ђачких торби и школског прибора за социјално угрожене породице.

- Велико ми је задовољство што данас нашим сународницима на Косову и Метохији шаљемо поруку да је неупитан њихов национални, верски и културни идентитет и да је за нас у Покрајинској влади, као и за све грађане Војводине, ово један важан мост којим изграђујемо не само поверење, пријатељство и подршку него, пре свега, веру у непролазност нашег јединства – рекао је Милошевић.

Он је нагласио да је камион са 22 тоне помоћи намењен свима који су на Косову и Метохији уједињени, нажалост, око сиромаштва и свакодневних проблема.

- Дугујемо посебну захвалност владики Теодосију, који, са својим свештенством, не препознаје само верске проблеме, већ помаже свим људима који су у невољи - нагласио је ресорни секретар.

У народним кухињама на подручју Епархије рашко-призренске свакодневно се храни око две хиљаде корисника, а у њима се припрема и ужина за ђаке у четири основне школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)