ШТА ЈЕ ПЛФ ФОРМУЛАР КОЈИ ВАМ ЈЕ ПОТРЕБАН ЗА УЛАЗАК У ГРЧКУ: Када и како се попуњава и зашто је важно да то учините на време

Novosti online

14. 05. 2021. у 18:48

ТУРИСТИ из Србије данас од два часа по грчком времену, уместо као што је било предвиђено у поноћ, могу да пређу на територију Грчке на граничним прелазима "Евзони" и “Промахонас”. Међутим, да бисте прешли границу, сем пасоша, негативног ПЦР теста или потврде о вакцинацији, потребно је да попуните и ПЛФ.

ШТА ЈЕ ПЛФ ФОРМУЛАР КОЈИ ВАМ ЈЕ ПОТРЕБАН ЗА УЛАЗАК У ГРЧКУ: Када и како се попуњава и зашто је важно да то учините на време

Фото Приватна архива

О процедури попуњавања, на страници "Live from Greece", говорила је Ивана Станојевић, један од администратора групе.

- Ето дошао је и тај дан, отвара се званично Грчка, све знамо шта нам треба, где се тестирамо и како, колико то кошта, остаје само да попунимо ПЛФ и да сачекамо море.

Цела процедура као што можете видети на видео снимку траје 8 минута за неког ко је већ попуњавао, нек је и дупло за нове путнике - није страшно.

Надам се да ће вам кораци помоћи, а укратко то су:

- Спремите све личне податке, адресе смештаја итд.

- Региструјете се прво на страници http://travel.gov.gr

- Логујете се са тим подацима

- Укуцате све што треба

- Име и презиме се куцају енглеским алфабетом без квачица - а то би било нпр. Зељко Цокиц

- Број телефона мора да има предзнак +381

- Особа за хитне случајеве може бити било ко

Фото: ЕПА

Можда ће дуже времена остати обавештење да Евзони могу прећи само Грци. Вест је званична, тако да се вероватно ради о неажурности оног ко уређује тај портал (тек од сутра се може ући 15. маја).

То се потврђује у делу где сте обавезни да чекирате да ћете имати негативан ПЦР, а можда сте вакцинисани и не треба Вам. Не плашите се, слободно чекирајте.

На једном ПЛФ уписујете све чланове породице или оне који Вам нису чланови. То ћете извести тако што по слању првог формулара одете на Дасхбоард и изаберете сличицу оловке и само додајете колико желите чланова.

ПЛФ можете урадити до 23.00 х по српском времену (у Гр је то 00.00х) за следећи дан (не мора 2 дана раније, а ни 24 сата раније). Стиже одмах на мејл.

За сад постоји ограничење од 400 људи који могу прећи границу Евзони, није лоше урадити раније овај ПЛФ.

Довољно је да га имате на телефону (предлажем да направите скрин шот ако немате интернет стално). Штампани се свакако често не одштампа цео, стоји у обавештењу које се налази на овој Фејсбук страници.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)