СРБИЈУ ЗАБРИНУЛА ОБЈАВА НА ФЕЈСБУКУ: Неко пресреће девојчице у Бачкој Паланци - спомиње се више случајева

Новости онлајн

14. 05. 2021. у 13:39

ПОЧЕТКОМ месеца на Фејсбук групи "Амбер алерт" објављена је информација да жена у црном аутомобилу сомборских таблица у Бачкој Паланци пресреће девојчице и поставља им исто питање.

СРБИЈУ ЗАБРИНУЛА ОБЈАВА НА ФЕЈСБУКУ: Неко пресреће девојчице у Бачкој Паланци - спомиње се више случајева

Фото: Depositphotos

Из МУП Србије кажу да нису добили ниједну пријаву.

Објава је, наиме, садржала информације о томе да споменута жена пресреће девојчице узраста око 10-11 година и да их пита "да ли у граду има да се види још нешто осим Дунава", а потом им, како је тврдила ауторка објаве, "нуди кекс и освежење које има у аутомобилу". Тада је такође наведено да се идентична ствар догодила више пута.

Прича звучи алармантно, те је чудно да нико од родитеља овај случај није пријавио полицији, а објава је са Фејсбук групе у међувремену обрисана.

- Полиција није имала ниједну пријаву овог случаја. Битно је да напоменемо да полицијски службеници у Бачкој Паланци редовно проверавају места на којима се окупљају деца, а такође врше и проверу аутомобила који имају регистарске таблице других градова. То су радили и пре него што смо сазнали да потенцијално постоји случај пресретања деце - кажу из МУП Србије.

Није усамљен случај

Подсетимо, прошлог месеца се у Алтини догодио, најблаже речено, бизаран случај, када је жена изашла из паркираног аутомобила, 45 минута разговарала са петорицом дечака и вабила их да уђу у аутомобил у ком је седео непознати мушкарац.

Жена је, након што је, наводно, са пријатељем Турчином неко време посматрала пет дечака, изашла из кола и почела да разговара са њима. Али, разговор је текао чудно, јер је она говорила о преминулом пријатељу, исказивала тугу, деци показивала слике на Фејсбуку и једном од њих дала 1.000 динара, сведочење је које нам је од деце пренео отац двојице присутних дечака.

- Она је рекла да је била тамо и прича се поклопила са дечјом. Међутим, наш закон не препознаје да је то опасна ситуација, а нама преостаје једино да апелујемо на друге родитеље, да се више прича на ту тему, да то није само у штампи и на ТВ-у, да се десило и у нашем мирном крају, а сутра ко зна где поново може да се деси. Не делује ми ситуација нимало наивно, неке намере су имали. Аутомобил је два сата стајао на месту где се деца играју, а све се одиграло на 20 километара од њене куће... - испричао нам је раније Небојша, отац једног од дечака.

Још један сличан случај догодио се у фебруару када је непознати мушкарац у Аранђеловцу аутомобилом пресрео осмогодишњу девојчицу и позвао је у утомобил.

- Увек смо јој причали да не разговара са непознатим особама и да никад не узима ништа од њих, већ да побегне у прво двориште на које наиђе. Она је то и урадила - одмах је утрчала у двориште продавнице која је била поред. Толико је била уплашена, да се бојала и у школу да иде посла тога - прича наша саговорница.

Испоставило се да ово није био усамљен слуичај у њиховом граду и да је дечака који похађа исту основну школу као девојчица о којој је реч такође неко покушао да намами да уђе у ауто.

- Када сам пријавила то директору, он ми је рекао да се слично десило једном дечаку. "Мали, идеш пешке, дођи да те повезем", рекао му је неки мушкарац, али је он био у белом аутомобилу. На срећу, дете је побегло - рекла је Мирка која је додала да је било и сумње у истинитост речи деце.

- Међутим, моја ћерка је једва чекала да полиција дође и да им исприча шта се десило. Објаснила је и кад је тај човек дошао, с које стране, у коју улицу је отишао. Чак је и запазила да су му гуме биле каљаве. Чак сам је и питала да ли је то истина, а она ми је рекла: Да ли бисте ми сви веровали да сам ушла у ауто и да ме је он одвезао и убио? Знам да није слагала, јер такав страх никад нисам видела у њеним очима - рекла је наша саговорница наводећи да је после тога у близини школе постављен полицајац у цивилу.

Било да су у питању лажне вести или да су деца у српским градовима заиста пресретана, ништа се не сме препустити случају и сваку сумњу би требало пријавити полицији.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)