ЖИВОТ СЕ ВРАЋА У НОРМАЛУ ОД ЈУНА: Ово су сви услови који се морају стећи

Новости онлајн

13. 05. 2021. у 14:48 >> 14:49

СЕДНИЦА Кризног штаба за борбу против корона вируса биће одржана сутра у 15,30 часова у Палати Србија, а како Телеграф.рс сазнаје у Кризном штабу, сутра не би требало да дође до попуштања мера, већ ће се најавити да то може да се догоди од 1. јуна, али уколико се испуни неколико услова.

ЖИВОТ СЕ ВРАЋА У НОРМАЛУ ОД ЈУНА: Ово су сви услови који се морају стећи

Фото: Н.Живановић

Како се сазнаје, потребно је сачекати још пар дана да се види кретање новозаражених на дневном нивоу, те да, уколико бројке опет крену да падају испод 1.000, као што је било то до пре два дана, онда се може размишљати о враћању живота у нормалу од јуна.

- Вероватно је да ће се подаци кретати као и сада. Могуће је да ћемо сутра најавити да би од јуна могло да се крене са неким окупљањем, затим да се повећа број људи у затвореном простору, да се крене са музичким свечаностима, спортским манифестацијама... Али, то све мора да буде у кондиционалу, уз строго спровођење постојећих мера и што је још важније, уз вакцинацију много већег обима а у много краћем времену - рекао је извор.

Осмог маја број нових заражених на дневном нивоу пао је на 1.056, а наредног дана, 9. маја пали смо испод хиљаду. Имали смо 834 позитивних за 24 сата. И следећег дана имали смо мање од 1.000, а већ у уторак, 11. маја стигао је хладан туш и скок на 1.125. Јуче, 12. маја имали смо 1.046, што, могу да буду последице празника - Васкрса и Првог маја.

Министар здравља Златибор Лончар, рекао је данас да ће на седници најпре бити урађена детаљна анализа и пресек стања, па ће на основу тога доносити одлуке. Одговарајући на питања новинара, рекао је да је седница померана са почетка недеље на крај седмице, како би се видели бројеви новозаражних после ускршњих празника, с обзиром на то да се нису толико поштовале мере и да су се људи више дружили и окупљали.

- Молим све да не излазе са неким преурањеним најавама и очекивањима, јер тиме само стварамо конфузију код грађана и најављујемо неке мере, па хоће ли бити, неће бити... Све бих замолио да се стрпимо и сачекамо сутра анализу података - рекао је Лончар.

На последњој седници Кризног штаба одлучено је да угоститељски објекти могу да раде у затвореном делу, уз поштовање свих мера и без музике до 22 сата, док је на снази забрана окупљања више од пет особа.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)