ВУЧИЋ ОБИШАО ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У КАСАРНИ "ДЕДИЊЕ": ММФ променио прогнозе за Србију - Предвиђају раст од 6 одсто (ВИДЕО)

Novosti online

13. 05. 2021. у 10:05 >> 11:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је данас пункт за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових породица у простору касарне "Дедиње".

ВУЧИЋ ОБИШАО ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У КАСАРНИ ДЕДИЊЕ: ММФ променио прогнозе за Србију - Предвиђају раст од 6 одсто (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин


Председник стигао испре касарне "Дедиње"

Председник је рекао да сада имамо просечно 23.000 вакцинисаних дневно, што је каже више него раније, али ипак није довољно. Вучић се распитивао за које вакцине су се определили присутни, говорећи о лошој кампањи која се води против Астразенеке. Председник је подсетио да је Велика Британија њоме имунизовала своје становништво, а да ниједан смртни случај после ње није забележен.

- Мислим да је важно, да иако се заразите сутра, лакше ћете да се изборите-рекао је Вучић, наводећи пример своје мајке, која ја захваљујући вакцини, успела да се избори са короном, иако има опструкцију плућа.

- Ја сам се доборовољно одлучио за кинеску вакцину. Свака је добра, то је сигурно - рекао је Вучић присутним, који су дошли на вакцинацију и додао "да ништа не боли".
- Боље ћете да се осећате, а и сигурније, и ви чланови ваше породице-рекао је председник.
Вучић је питао здравствене раднике имају ли довољно вакцина.
- Око 180 људи, војника и чланова његових породица дошло је овде да се вакцинише, задовољни смо, али очекујемо да одзив буде далеко већи. После најаве о финасијског подршци за оне који се вакцинишу, имамо троструко увећ број вакцинисаних првом дозом. Мислим да је то важно, то је један град. То је око 23.000 вакцинисаних. Обезбедили смо довољан број вакцина- рекао је Вучић.

О проценама ММФ

Председник је пренео најновију прогнозу ММФ-а за Србију према којој ће раст БДП-а у 2021. години износити шест одсто.

- Изузетно сам поносан највновијом прогнозом, коју сам добио синоћ око 22 или 22.30 сати, да је ММФ променио своје пројекције за Србију. Раније су говорили да ће раст износити пет одсто. ЕК је такође променила прогнозу и рекла да ће бити 5,3 одсто и сада је и ММФ променио на шест одсто - рекао је Вучић.

- То говори да Србија одлично расте, одлично ради. Прицењују да ће раст бити и већи у 2022. Чак су смањили и стопу дефицита - рекао је Вучић и додао је да ће пробати да "иду на седам одсто".


- Ми смо за 50 посто увећали укупну економију Србије за само неколико година-рекао је председник. Он је навео и да ће 1. јануара плата у Србији отићи на 600 евра.


Огромна улагања у Војску Србије
Вучић је најавио и огромна улагања у Војску Србије.

Када је реч о приштинској војсци, најављено је да ће издвајити годишње 100 милиона за њихово министарство и војску, док ми издвајамо 2 милијарде, што су, каже председник, неупоредиви подаци.

- Не треба да се плашимо, не могу да нас угрозе, али је намера јасна. Наше је да чувамо мир и стабилност - каже Вучић.


Састанак са Столтенбергом

- Ја ћу већ у недељу да идем у Словенију, у понедељак су званични састанци са свим званичницима из региона и то ће бити јако интересантно. После њих идем директно у Брисел да преговарам о литијуму и нови улагањима. Састанак са НАТО-ом је од велике важности - истиче председник.

- Добили смо информацију да једна од великих сила ће ускоро тражити повлачење Кфора и Унмика са Ким. То је оно што ме веома брине. Причаћу са Столтенбергом о томе - рекао је председник.


О афери прислушкивање
-Надлежни органи раде свој посао и ја у то нећу да се мешам - рекао је Вучић. - Моје је да трпим, једино ми је криво када нападају моје дете, посебно са мафијашке стране. Такве лажи писала је група Вељка Беливука. Ја то никада не бих урадио ниједном детету у Србији.

Биће изненађења, каже, када се сазна ко је убио Кићу, за шта се чека још додатних доказа.

- Надам се да од страшног уплитања детета у лажи неће бити ништа, не само мог детета, већ било ког другог. Зашто то неки раде... Ваљда су жељни власти, али не разумем да желе да дођу на власт преко лешева деце - каже председник.

Председник каже да смо до сада имали криминалне и лоше власти, па су политичари научили да говоре "све је више гладних у Србији, фрижидери су нам празни".

- Када данас то чујете, видите да није тачно. Плате нису никада биле више, пензије исто! И то су чињенице. Борићемо се и мораће да буду још више. Данас су нам фрижидери препуни, контејнери такође, бацамо тоне хране - каже председник.
"Србија ће бити једина земља у региону која ће имати институт за секвенцирање генома"

Председник је рекао да здравство постаје један од четири стуба напретка државе, стога мора да се ради на његовом напретку.

- Србија ће бити једина земља у региону која ће имати институт за секвенцирање генома - каже Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Boban

13.05.2021. 10:38

Vojska Srbije bitan je faktor mira, stabilnosti i garant očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje. Sve to moguće je ako imate zdravu i jaku vojsku. Zato je u vreme COVID-19 vakcinacija pripadnika snaga bezbednosti od neprocenjive važnosti.