РЕИС ПОЗВАО НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Муслимани у четвртак обележавају Рамазански бајрам, Сеад Насуфовић упутио важну поруку верницима

Н. К.

12. 05. 2021. у 22:30

МУСЛИМАНСКИ верници у четвртак прослављају Рамазански бајрам, један од највећих празника у исламу, којим се обележава крај једномесечног поста током који су верници провели у молитви и уздржавању од јела, пића и грешних мисли.

РЕИС ПОЗВАО НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Муслимани у четвртак обележавају Рамазански бајрам, Сеад Насуфовић упутио важну поруку верницима

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић

Честитку поводом празника упутио је и председник Србије Александар Вучић:

- Искрено желим да Рамазански бајрам дочекате и проведете у спокоју, задовољству и уверењу да у Републици Србији и њеним државним органима имате добронамерног партнера, увек спремног за решавање свих питања на добро Републике Србије и свих њених грађана.

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић поручио је у бајрамској посланици да се "на крају месеца Рамазана, као и у животу радују само они који су га искористили онако како му приличи и искрено се кајући за све пропусте".

Насуфовић је и изразио очекивања да ће у наредном периоду још већи број верника да прими вакцину против ковида.

Председник Мешихата Исламске заједнице у Србији (ИЗуС) Мевлуд Дудић казао је у бајрамској поруци верницима да их је претходни месец "учио милости, праштању, доброчинству, толеранцији, лепом моралу, солидарности и осећају за друге".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)