БРАТСКИ РАЗГОВОР О ДУХОВНИМ ВЕЗАМА: Владика бачки Иринеј угостио амбасадора Русије Боцан-Харченка

Ј.С.

12. 05. 2021. у 19:11

ЊЕГОВО Преосвештенство Епископ бачки Иринеј примио је данас у посету посету Његову Екселенцију Александра Боцан-Харченка, изванредног и опуномоћеног амбасадора Руске Федерације у Републици Србији.

БРАТСКИ РАЗГОВОР О ДУХОВНИМ ВЕЗАМА: Владика бачки Иринеј угостио амбасадора Русије Боцан-Харченка

Фото: Епархија бачка

Епископ бачки Иринеј примио је данас у посету посету Његову Екселенцију Александра Боцан-Харченка, изванредног и опуномоћеног амбасадора Руске Федерације у Републици Србији.

Пријему у Владичанском двору у Новом Саду присуствовали су: Његово Преосвештенство Епископ мохачки Исихије, као и сарадници г. Боцан-Харченка.

Саговорници су братски разговарали о нераскидивим историјским и духовним везама између српског и руског народа, као и о актуелној ситуацији у православном свету.

- Били смо увек јединствени кроз заједничку историју и помагали једни другима. У данашњем свету – који је препун искушења, изазова, опасности и неправде – само ако будемо заједно можемо да имамо исправан став и добру будућност. Релативно кратак разговор нам је дао могућност да обухватимо све најважније теме које су актуелне и неопходне за све нас, од Москве до Београда, до Новог Сада и било где - казао је Преосвећени владика Иринеј после састанка.

Истичући да је разговор протекао у лепој и срдачној атмосфери, господин Александар Боцан-Харченко је рекао да је са владиком Иринејем причао о Спомен-храму Светога Саве на Врачару, могућем доласку Његове Светости Патријарха московског и све Русије г. Кирила у посету Српској Православној Цркви, као и о изазовима са којима се сусреће православна васељена.

- Владика је изнео своје мишљење које се потпуно поклапа са нашим оценама на који начин Православље може да успостави јединство, да превазиђе новонастале поделе, пре свега у Украјини - додао је амбасадор Руске Федерације.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)