КОРАК ПО КОРАК: Како да добијете помоћ државе за одмор, ваучер стиже на кућну адресу

В.Н.

13. 05. 2021. у 14:23

НОВИХ 20.000 ваучера у вредности од 5.000 динара за субвенционисани одмор у Србији је плануло, а очекује се да ускоро бар још толико добије одобрење Владе Србије.

КОРАК ПО КОРАК: Како да добијете помоћ државе за одмор, ваучер стиже на кућну адресу

Фото Промо

Њиховим преузимањем добијате могућност да, веома повољно, обезбедите за себе одмор.

Да би неко добио ваучер, мора претходно да има потврду о резервисаном смештају у неком од категоризованих и пријављених угоститељских објеката, и то у трајању од најмање пет ноћи, изван пребивалишта оног који користи ваучер.

 КОРАК 1

ПО резервацији смештаја у изабраном одмаралишту потребно је да попуните пријаву коју ћете наћи на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникације, читко и обавезно је потписати. Уз пријаву потенцијални корисник обавезно ставља на увид фотокопију личне карте или пасоша, као и потврду угоститеља да је резервисан смештај на његово име.

 КОРАК 2

КАО потврда о резервацији прихватаће се и она која је послата електронским путем, као мејл или скениран документ, који је потписан од стране угоститеља. Потврда треба да садржи период резервације, као име и презиме особе на чије име гласи.

  КОРАК 3

УЗ пријаву се обавезно стављају на увид фотокопија решења о оствареном праву на пензију или оригинал пензионог чека односно други оригинални документ (оверени извод, потврда...) који издаје банка, а који потврђује новчани прилив по основу оствареног права на пензију. Инострани пензионери достављају на увид оригинални документ који издаје банка из Србије, а којим се потврђује новчани прилив по основу оствареног права на пензију.

 КОРАК 4

ПОПУЊЕНА пријава, са потребном документацијом, искључиво се подноси преко шалтера ЈП "Пошта Србије" било где у земљи. Пријаве, које ће се евидентирати са тачним датумом и временом предаје грађана, службеници ће преузимати најкасније до 15.октобра 2021.

 КОРАК 5

ПРИЈАВЉЕНИМ особама, које су стекле право на ваучер, Министарство ће преко пословница ЈП "Пошта Србије", доставити ваучере, лично на адресу, путем препоручене пошиљке. Ваучер ће, поред основних елемената и назива угоститељског објекта за који је извршена резервација, садржати одштампане податке о кориснику ваучера односно име и презиме, адресу и ЈМБГ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)