"ДОЂИ КУЋИ, ИЗВРШЕН ЈЕ АТЕНТАТ НА ТВОГ ОЦА": Глумица Јелена Ћурувија након више од 20 година проговорила о убиству оца

Новости онлајн

11. 05. 2021. у 22:42

ГЛУМИЦА Јелена Ћурувија отворила је душу о најтежем тренутку у свом животу, када је пре више од 20 година извршен атентат на њеног оца, новинара Славка Ћурувију, и открила због чега она и брат нису желели да пусте ни једну сузу на његовој сахрани.

ДОЂИ КУЋИ, ИЗВРШЕН ЈЕ АТЕНТАТ НА ТВОГ ОЦА: Глумица Јелена Ћурувија након више од 20 година проговорила о убиству оца

Фото: Принтсцреен/К1

- Имала сам 23 године, тек сам почела да радим. Била сам са братом код маме, био је Ускрс. После ручка сам отишла код другарице, зазвонио ми је телефон и мама ми је рекла: “извршен је атентат на тату, дођи кући”. Само сам питала да ли је жив, она је рекла: “не знам”. У том тренутку мој брат иде на лице места, и док сам дошла кући он ме је звао. Имам утисак да ми је у том тренутку било потресније због њега, јер је плакао. Ту ми је само био мрак, само се деси сужење свести. После тога иду неки други проблеми, то је моменат који ћемо нас троје памтити као наш најинтимнији моменат - испричала је Јелена, док су јој очи биле пуне суза, и објаснила зашто су она и брат одлучили да не плачу на сахрани оца:

- Нисмо хтели да покажемо слабост. После тог првог шока, ја сам осећала бес и дуго је био присутан. На сахрани смо желели да својом снагом покажемо татину снагу, да кажемо да га нису убили, да је он победник, а да они никад неће бити. Да су они жртве својих лудила и сујета, а не ми. То нам је било важно, да ни у једном тренутку не покажемо да је он губитник, он је апсолутни победник чак и у том тренутку кад га спуштају у земљу.

Јелена је објаснила да ни после 20 година није успела да залечи ту трауму, јер кривци за убиство њеног оца још увек нису осуђени.

Фото: Принтсцреен/К1

- То оставља трага, неке ствари се никад не превазиђу. Зато и данас кад се сетим тог тренутка, не могу да задржим емоције. Кад би се случај разрешио била би то тачка, мислим да је то потребно свакој породици. Тек тад психички можеш сам са собом да оставиш то на неко место. Тад добије облик завршено је, али ће увек бити део мене и да онда могу снагу коју трошим на ово, да трошим на неке друге ствари. Дуго су трајали репови татиног убиства, једино што сам сазнала касније, јесте да су нас неколико година после убиства пратили да виде како ћемо се понашати. Пола свог живота чекам да се тај процес заврши и да знамо ко је починилац, јер сад имам и дете и желим њему да се посветим и да затворим то поглавље - истиче глумица која је и након смрти оца морала да се суочи са другим недаћама:

- Много нас је болело јер смо након татине смрти представљани као нека тамо породица, јер се његова пријатељица Бранка Прпа у једном тренутку окренула против нас и хтела да узме сву његову имовину и новине које је отворио. То је јако дуго трајало и било мучно, поготово што је она представљана као удовица, а могла је само да носи титулу пријатељице. Нисам могла да легализујем стан у коме живим, нисам знала да ли ће ме неко избацити, јер је она имала политичку потпору, а ја нисам.

Јелена је у браку са колегом Александром Ђурицом од 2002. године, а заједно имају ћерку Марту. Она је такође открила колико дуго је трајала њихова битка за потомство.

- За ћерку смо се јако дуго борили. Венчали смо се 2002. године, а њу смо добили тек 2014., тако да је наша борба трајала 12 година. Имала сам шест вантелесних оплодњи, био је то јако тежак период за нас. После годину, две сам почела да схватам да имам проблем да затрудним. Најгоре је било што код нас није постајао ни један конкретан проблем, онда сам стално пила неке хормоне и на крају зарадила ендомитреозу. То је најтежа борба код брачних парова и све је чешћа код нас. Много људи се у тој борби погуби, много се разиђе. Ја сам имала осећај кривице, јер је у мени био проблем. Имала сам тренутке кад сам говорила мужу да нађе другу жену, јер ово са мном не иде. Успони и падови током дугог низа година, али смо изгурали - закључила је глумица у емисији “Преживели” на К1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)