ЛАЖНИ ХИРУРГ ВАРАО И ОПЕРИСАО ЖЕНЕ ПО ЦЕЛОМ РЕГИОНУ: Испливале нове информације - Сава је чак и подучавао свом "умећу" докторе у Албанији

Новости онлајн

11. 05. 2021. у 19:42

ЛАЖНИ доктор Сава Кнежевић не само да је унаказио бројне девојке у Србији већ је обучавао и докторе у Албанији како се врше естетски захвати!

ЛАЖНИ ХИРУРГ ВАРАО И ОПЕРИСАО ЖЕНЕ ПО ЦЕЛОМ РЕГИОНУ: Испливале нове информације - Сава је чак и подучавао свом умећу докторе у Албанији

Фото: Принтсцреен

Он је 2017. године, када је имао свега 19 година, држао предавања и показивао своје "умеће" докторима у клиници "Ла цлиниqуе де Парис" у Тирани. На интернет страници ове клинике освануо је снимак на коме се Кнежевић хвали врхунским третманима које ради у овој клиници.

На једном од видео-снимака види се како са иглом у руци на девојкама врши естетске третмане за које није обучен, а у исто време без имало гриже савести игра и пева уз музику.

Фото: Принтсцреен

- Први смо у Албанији који нудимо третмане за матичне ћелије и регенеративну медицину. Говорим о замени хормона, матичним ћелијама, естетској медицини, исхрани и медицини живота - каже Сава на снимку.

Домаћи стручњаци упозоравају да постоји сумња и велика вероватноћа да и ова клиника и запослени у њој немају никаква медицинска знања нити докторске дипломе, јер би у супротном провалили да је Сава преварант. Докторка Ана Михољчић упозорила је девојке које интервенције раде код лажних доктора који немају медицинско знање да то може бити јако опасно, а у неким случајевима чак и кобно по њих.

- Ако анестезију даје неко ко не зна како се то ради, није обучен за то и нема потребне апарате, уколико дође до компликација, врло лако пацијент може изгубити живот! Када се дубљи слојеви коже оштете, настају трајни ожиљци које ни пластични хирурзи углавном не могу до краја да поправе. Велики проблем су и инфекције, због тога се све интервенције морају радити у стерилним условима. Апелујем на девојке да добро провере пре него што некоме повере своје здравља - рекла је она за "Информер".

Фото: Принтсцреен

- На сајту Министарства здравља постоји списак ординација које се баве пластичном хирургијом. Не могу ниска цена и Инстаграм реклама да буду једина препорука - апелује она и додаје:

- Што се тиче тих едукација у Албанији, верујем да је и та ординација нерегистрована, а доктори лажни као и Кнежевић. Прави доктори не би позвали било кога, проверили би га и препознали га као шарлатана.

Катарина Лиовић (33) из Загреба, једна од Кнежевићевих жртава која је због нестручно одрађеног захвата замало остала без усне, каже да је ово уопште не изненађује.

- Уопште ме не чуди, па он се стално хвалио како је занат "испекао" у иностранству и да је често радио у другим земљама. Колико далеко је ишао, најбоље говори да је на свој Инстаграм постављао је слике успешно одрађених третмана једног познатог азербејџанског хирурга, а када сам га питала зашто поставља нешто што није његов рад, рекао ми је да је то његов ученик. Тек касније, када сам провалила да је преварант, контактирала сам са тим доктором који ми је рекао да никада није чуо за Саву Кнежевића - каже она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Jana

11.05.2021. 23:44

@Aleksandra - Mogao je da otvori kliniku ili na tudje ime ili tako sto je potplatio inspekciju. Tu bi tuzilastvo trebalo podrobno da ispita kako je do toga doslo jer se da bi se otvorila ordinacija mora se proci kroz 4 inspekcije, sve proverava i diploma kao i licenca koje on nije imao

Armagefon

11.05.2021. 21:09

Da li se on predstavljao za doktora i hirurga ili ste mu vi tu titulu dodelili, da bo zvučalo pompeznije? Danas postoji zilion nekih kurseva koji zdravstvenim radnicima, raznih stepena obrazovanja, daju pokriće da se bave nekim vidom estetskih tretmana što je skroz pogrešno i treba da bude zabranjeno. Nažalost devojke ne interesuje stručna sprema, već da samo za što manje para urade to što su zacrtale.