УЖИВАЈТЕ ЈОШ ДАНАС, ДОЛАЗИ НАМ ХАОС: Познати метеоролог најавио велику промену времена!

Novosti online

11. 05. 2021. у 18:32

НАКОН данашњег сунчаног и летњег дана и 30°Ц, наредних дана свежије и веома променљиво време, најавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

УЖИВАЈТЕ ЈОШ ДАНАС, ДОЛАЗИ НАМ ХАОС: Познати метеоролог најавио велику промену времена!

Фото: Катарина Михајловић

У Србији у наставку дана сунчано и веома топло. Максимална температура до 30°Ц. Дуваће умерена до јака кошава, а на југу Баната југоисточни ветар имаће повремено олујне ударе.

Од среде се мења синоптичка ситуација над Србијом. Очекује се пад ваздушног притиска и утицај долине, па ће бити променљиво облачно и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином, углавном средином дана после подне и увече, каже Ђурић.

Биће услова и за локалне и краткотрајне грмљавинске непогоде са градом и обилнијим пљусковима. Већ у среду свежије, али ће бити и веома спарно, уз температуре од 22 до 26°Ц. Кошава ће дувати само још ујутро на југу Баната, али ће и тамо врло брзо престати, најавио је метеоролог.

Од четвртка до недеље ће због деловања висинског циклона над Србијом, бити веома нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином, а и даље ће бити услова за грмљавинске непогоде. Максимална температура биће од 18 до 24°Ц.

Иначе, грмљавинске непогоде потпуно су уобичајена појава у овом делу године на нашем подручју и честа су одлика времена у топлом делу године, а нариочито током маја и јуна, тј. крајем пролећа и почетком лета, каже Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)