СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ СА КИШОМ: Српски метеоролог најавио промену времена која ће трајати чак две недеље

Novosti online

11. 05. 2021. у 13:20

МЕТЕОРОЛОГ Марко Чубрило најавио је промену времена од вечерас.

СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ СА КИШОМ: Српски метеоролог најавио промену времена која ће трајати чак две недеље

Фото: Д. Дозет

- Од вечерас улазимо у изразито нестабилан период који ће доносити честу појаву локалних пљускова са грмљавином и локалних временских непогода - написао је Чубрило.

Већ у среду пре подне на западу и југозападу, а у току дана и над осталим делом региона, дестаблизација атмосфере, уз појаву грмљавнских пљускова, а понегде може бити и локалних непогода. Промену времена ће условити приближавање циклона и фронталног поремећаја са југозапада Европе.

- У среду максимум од 14 на западу до око 28 на истоку региона. Ветар испред нестабилности јужни, понегде појачан, а у зони фронта и пљускова на кратко јак западни, затим слаб западни и југозападни. У четвртак нестабилно и још мало свежије повремено уз грмљавинске пљускове са условима за локалне непогоде. Више нестабилности над средишњим и источним пределима, док ће на западу и дуж Јадрана бити више сувог времена. Ветар у окретању на западни и северозападни, а дневни максимум од 14 до 19 степени - најавио је Чубрило.

Како каже, у петак ће први циклон полако напуштати наше пределе, те се уз више сунца само понегде очекује локални пљусак, док ће температура бити око просека. Ветар слаб до умерен западни и северозападни у окретању на јужни.

- Првог дана викенда над већим делом региона суво и топлије, док се на западу и југозападу после подне рачуна на ново погорашње уз грмљавинске пљускове. Ветар јужни, а дневни максимум од 23 до 29 степени Целзијуса. Касно после подне и у ноћи на недељу погоршања уз нестабилности захвата полако и остали део региона.

Другог дана викенда промењљиво облачно и мало свеже, посебно на истоку где ће бити и више нестабилности. Ветар западни и северозападни.

- Почетком следеће недеље по већ устаљеном обрасцу у понедељак на кратко стабилизација и отопљење посебно на истоку региона, док већ од наредног уторка има изгледа за ново погоршање, пљускове, грмљавину и локалне непогоде, а око 19. маја би могло бити и врло свеже. Са температурама од само око 13 над средишњим и источним пределима до око 19 на западу региона - каже Чубрило.

За сада све до око 25.5. нема сигнала за неко конкретније отопљење и стабилизацију времена. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)