СВЕ НЕИСТИНЕ О ЛЕТОВАЊУ У ГРЧКОЈ: Да ли сте и ви чули причу да се лежаљка резервише СМС-ом, ево шта се крије иза свега (ФОТО)

Novosti online

10. 05. 2021. у 23:21

КОЛИКО су српски туристи постали "вредна роба" показују и недавни примери када су се у нашој јавности о разноразним правилима за летовање у једној од омиљених дестинација Срба, у Грчкој.

СВЕ НЕИСТИНЕ О ЛЕТОВАЊУ У ГРЧКОЈ: Да ли сте и ви чули причу да се лежаљка резервише СМС-ом, ево шта се крије иза свега (ФОТО)

Фото архива

Од тога да ће туристи морати да се пријављују где и какко иду, да морају да резевришу лежаљке а испоставило се да је то најобичнија обмана, коју, очигледно, пласирају они који би из ових или оних разлога да покваре туристичку сезону у земљи Хелена.

Тако је, на пример, објављено и пласирано у појединим медијима у Србији да ће свако ко оде у Грчку и пожели да резервише лежаљку и сунцобран на некој од плажа, морао то да учини искључиво путем СМС поруке. То, наравно, нема везе с истином, потврђено је у званичним грчким институцијама и туристичкој организацији те земље.

Како се чини, једини циљ ове прљаве кампање јесте да се људи заплаше и, уместо Грчке, најомиљеније дестинације за наше туристе изаберу неку другу државу.

Слање порука како би се резервисале лежаљке на плажама, насумична тестирања, минимална заинтересованост и абнормално високе цене само су неке од лажних вести које се срећу у медијима последњих дана када се говори о Грчкој.

Фото Танјуг

Све ово, наводе у туристичким агенцијама, крајње негативно утиче на клијенте који би лето желели да проведу на грчким плажама. Последице оваквих вести су несагледиве, не само по грчке домаћине и хотеле већ, пре свега, по српске туристичке агенције, и воде само ка једном циљу, а то је потпуно уништење једне бранше која у нашој земљи запошљава велики број људи. Коме је то у интересу, може само да се претпостави.

Упоредо с кампањом против Грчке, ситуација на неким другим морским дестинацијама представља се малтене као идеална иако је много гора него у Грчкој. То се, понајвише.

Фото Танјуг/АП

 

Тако, рецимо, иако је тренутно циљ да се што више грађана вакцинише, они који се залажу да Албанија постане популарна туристичка дестинација код Срба, у први план истичу то да за летовање у Албанији није потребна потврда о вакцинацији, као ни негативан ПЦР тест. Оваква реклама апсолутни је мамац за оне који желе на летовање, не желе да се вакцинишу, а неће ни да плаћају ПЦР тестове, па им Албанија дође као идеално решење. Оваквим маркетингом, који у себи садржи антипропаганду вакцинације, неки очигледно желе на постигну личну корист, не марећи за трајније последице.

Све ово ради се само с једним циљем, а то је да се летовање у Грчкој баци у последњи план, с обзиром на то да је та земља последњих година убедљиво најчешће бирана дестинација кад су у питању наши туристи.

Архива ВН

(Република)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Ruza

11.05.2021. 05:19

Oktopot travel laze i omanjuje , sve uplate od 15 maja pa do 6 juna ne zele da realizuju a novac ne vracaju , zasto ? . Molim vas proverite pa pisite malo o tome . Nemojte vise da sazaljevate agencije , povedite malo racuna ob prevaren narod .

Dosta mi je prevaranata

11.05.2021. 07:06

Ja damo znam da mi pare još od 2019 leže negde, na letovanje nisam mogao da odem prošle godine, a neću ninove godine jer mi je dosta svega s koronom i testova i maltretiranja i stani kreni grčkih pravila prošle godine. Dakle, idem u srpsko selo! I hocu svoje pare a nazad! Pa gde ima da sponzorišm nekog dve godine bez kamate? Hocu pare svoje!

Nikolas

11.05.2021. 09:28

S obzirom na politiku koju vode prema nama u poslednje vreme, na Albanski lobi koji u Grčkoj radi protiv Srbije nista ni ne čudi sa naše strane. Poseta gradonacelnika Atine Prištini i obilazak ''vizantiskog'' manastira Gracanica kako su preneli njihovi mediji dovoljno govori da su itekako tiho protiv nas ne narod već naročito njihova vlast. Albanske pare su čudo i ima ih puno. A mi nebeski narod i dalje verujemo da nas oni vole. Voli nas čiča u Nei Poriju koji živi od nas. Ostale bas briga za Srbiju i njihove turiste kojima su skupe grčke ležaljke. Nego smo depresivni i jadni i jedini narod na svetu koji je izgubio more pa smo malo nostalgicni. Nista vise.