МИНИСТАР ПОПОВИЋ: За 10 дана резултати валидације вакцина Спутњик V са Торлака

Танјуг

10. 05. 2021. у 09:49

МИНИСТАР у Влади Србије Ненад Поповић изјавио је данас да се 2.000 бочица вакцине Спутњик V које су произведене на Торлаку на валидацији у руском Инситуту "Гамалеја" и у наредних 10 дана знаће се резултати.

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: За 10 дана резултати валидације вакцина Спутњик V са Торлака

Фото Промо

Поповић је, гостујући на ТВ Прва, изразио наду да ће резултати бити одлични. Он је навео да ће бочице после тога бити враћене у Србију и да ће моћи да се користе.

Поповић је рекао да се очекује да супстанца за производњу вакцине од краја маја или поцетком јуна почне да стиже на сваке две недеље и да Торлак почне производњу Спутњика V.

Он је навео да ће то бити намењено примарно за Србију, али је указао да морамо да помогнемо свима у региону.

Поповић је рекао да је то прва фаза производње, у којој се супстанце добијају из Русије, транспортују, бочице се пуне и дистрибирају из Србије.

Када је реч о пуном циклусу производње, Поповић је навео да ће у мају, најкасније почетком јуна почети израда студије изводљивости која ће бити готова до краја године и тада ће се знати шта је потребно за пун циклус производње.

Поповић је изразио наду да ће пун циклус производње бити могућ следеће године, наводећи да ће за то бити потребна нова опрема вредна неколико десетина милиона евра, која ће бити набављена уз помоћ Владе Србије и председника Александра Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)