СЛЕДЕЋИ ПУТ ПЕВАМО НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ: Руски хор "Турецки" поводом Дана победе наступио на Тргу републике (ФОТО)

Танјуг

08. 05. 2021. у 20:59

ОСНИВАЧ ансамбла и хора "Турецки" Михаил Турецки изјавио је вечерас, пред концерт поводом Дана победе, да ће следећи пут у Београду "Песме јединстава и победе", које изводе на седам језика, певати и на српском.

СЛЕДЕЋИ ПУТ ПЕВАМО НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ: Руски хор Турецки поводом Дана победе наступио на Тргу републике (ФОТО)

Фото: Н. Скендерија

- Певаћемо најбоље песме о подвизима, миру и рату да би људи чували историјско сећање, да се иста трагедија никада не би поновила, да знају да смо сви људи једног света ма где живели - рекао је он пред концерт на Тргу републике.

Турецки је рекао да "Песме јединства и победе" изводе широм света, у Европи, САД и Кини ....и да певају на француском, италијанском, енгеском, руском...

- На спрском не певамо, то је наш пропуст, певаћемо други пут - рекао је он и додао да сви морамо да се ујединимо и сачувамо мир. - О томе је овај празник и наша песма.

Хор Турецки, основан у Москви 1990. године, поред најпознатијих совјетских композиција "Смугљнка" „Кањинка“, "Треба нам једна победа", изводи и оне интернационалне као што су "Ода радости", "Бела ћао“...

Ивета Рогава из женског ансамбла рекла је да сви морамо чувати мир ма где живели и морамо се сећати свих који су за велику победу дали животе.

Турецки и чланови ансамбла су заједно са амбасадором Русије Александар Боцан-Харченком поводом обележавања Дана Победе над фашизмом положили цвеће на Споменик ослободиоцима Београда и Вечну ватру у Спомен комплексу Гробља ослободилаца Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)