ПОКЛОНИЛИ КЊИГЕ БИБЛИОТЕЦИ У СМЕДЕРЕВУ: "Вечерње новости" и "Борба" започеле заједничку акцију даривања вредних дела из наше куће

Ј. ИЛИЋ

08. 05. 2021. у 18:46

НАРОДНОЈ библиотеци у Смедереву, која ове године обележава 175 година од оснивања, у заједничкој акцији "Борбе" и Компаније "Новости", поклоњене су књиге из издавачког опуса наше куће.

ПОКЛОНИЛИ КЊИГЕ БИБЛИОТЕЦИ У СМЕДЕРЕВУ: Вечерње новости и Борба започеле заједничку акцију даривања вредних дела из наше куће

Фото Н. Живановић

Ово је прва у низу заједничких акција које ће се спроводити широм Србије.

Вредну донацију књига смедеревској библиотеци уручио је директор "Борбе" Андрија Јоргић.

- Поносни смо што прву заједничку акцију доделе књига из богатог фонда издавачке делатности "Вечерњих новости", организујемо у Смедереву, и дарујемо их библиотеци која је, по датуму оснивања, друга у Србији, после Народне библиотеке Србије. Овде је 99 наслова, а симболика овог броја је у 99 година постојања имена "Борба" - казао је Јоргић.

Он је директорки Народне библиотеке Смедерево, Марини Лазовић уручио и комплет свих дванаест бројева "Борбе" штампаних у 2020. години.

- Све ове књиге које сте нам поклонили наћи ће место на нашим полицама и међу читаоцима.

АКЦИЈА "Борба" стигла међу Смедеревце, Фото Н. Живановић

Наша библиотека ће се следеће године, на академији поводом Дана библиотеке, пригодно захвалити дародавцима - рекла је Лазовићева.

СЛЕДЕЋА АКЦИЈА У НИШУ

У СВАКОМ броју, који излази 19. у месецу, представљамо по један град у Србији. Априлски број "Борбе" доноси репортажу о Смедереву, те је тако наша цела екипа дошла да промовише часопис. У мајском броју ћемо представити Ниш, где ћемо такође имати промоцију - најавила је Елена Стојановић, уредница "Борбе".

Подсетила је и да је Народна библиотека Смедерево једна од најстаријих културних институција у Србији.

- Располажем фондом од 300.000 библиотечких јединица. Годишње набављамо 7.000 књига и исто толико корисника упишемо. Сваког дана врата наше библиотеке отвори око 200 корисника - каже директорка, уз напомену да је у саставу градске библиотеке и десет библиотека у селима.

У посети смедеревској библиотеци били су и млади новинари "Борбе" који су, такође, на градском тргу грађанима делили бесплатно часопис.

- Наш подмладак је у Смедереву разговарао са грађанима, и задивљени смо гостопримством. Србија је пребогата паметном децом, а "Борба" и "Вечерње новости" само дају прилику младим снагама да се афирмишу - каже директор "Борбе" Андрија Јоргић, најављујући да је ово била тек прва у низу акција које ће уследити и у другим градовима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)