Лидл Србија бира зелену енергију и градњу

Промо

07. 05. 2021. у 15:00

КОМПАНИЈА Лидл Србија потписала је са јавним предузећем Електропривреде Србије "ЗелЕПС" уговор, према коме се од 1. маја све продавнице овог ланца, као и Управна зграда и Логистички центар, у потпуности снабдевају "зеленом" енергијом, односно енергијом добијеном искључиво из обновљивих извора.

Лидл Србија бира зелену енергију и градњу

Фото: Промо

Улазак у друштво компанија које су одабрале овај вид снабдевања, само је један од корака у оквиру настојања Лидла да одговорним пословним праксама допринесе изградњи чистије животне средине и одрживом развоју.

Избором зелене енергије Лидл директно утиче на смањење емисије штетних гасова и одговорнију употребу необновљивих и обновљивих ресурса што на крају доводи и до очувања биодиверзитета.

- Као одговорна компанија свесни смо утицаја који имамо на заједницу, па кроз бројне иницијативе мењамо однос према ресурсима тако да не угрожавамо природу, а ни друштво. Борба за очување животне средине за нашу компанију није само проблем будућности, већ представља и кључно питање данашњице. Потврду наше посвећености друштвено одговорном пословању чине многобројне активности усмерене на промену енергетских навика, у свим пословним процесима, већ од саме градње објеката у Србији - истакла је Александра Мирић, из одељења за Друштвено одговорно пословање у компанији Лидл Србија.

Још једна новост јесте, да је управо захваљујући зеленој градњи, више од 40 Лидл продавница добило ЕДГЕ сертификат (Exellence in Design for Greater Efficiencies)) за решења у градњи која доводе до уштеде енергије и воде, као и смањене емисије штетних гасова. ЕДГЕ је основан од стране ИФЦ, огранка Светске банке, што даје додатни кредибилитет улагањима у одрживост. Тако, Лидл продавнице користе најмање за четвртину мање енергије и воде у односу на објекте сличне величине и намене, док оперативне уштеде штетних емисија, у просеку, износе импресивних 82,92 тоне по продавници.

А и када је реч о свакодневној употреби енергије, одговорност Лидла је осликана кроз успостављен систем за управљање енергијом са низом мера за смањење потрошње енергије. Потврду за успех Лидла у овој области чини ИСО 50001 сертификат додељен од стране ДЕКРА организације, који подразумева успостављање и управљање системом потрошње енергије, енергената и даље јачање пословања кроз унапређење енергетске ефикасности у свим доменима деловања. Поред набавке опреме која је енергетски ефикаснија, као добар пример одговорнијег пословања Лидла, у овом смислу, можемо навести систем унутрашње и спољне расвете који омогућава уштеду енергије кроз подешавање предвиђеног времена паљења и гашења расвете сваке од Лидл продавница.

О Лидлу

Компанија Лидл део је немачке Шварц групе (Schwarz Gruppe), једног од водећих прехрамбених дисконтних ланаца у Европи. Послује у 32 земље широм света и броји више од 310.000 запослених.

Лидл је у Србији своје прве продавнице отворио у октобру 2018. године и тренутно има 49 продавница у 32 града широм земље. Имамо дугорочне планове са циљем да потрошачима широм Србије понудимо јединствено искуство куповине и најбољи однос цене и квалитета, по чему смо препознати у свету. На основу сертификовања од стране Топ Емплоyерс Институте за најбољег послодавца, Лидл је носилац сертификата „Top Employer Serbia“ и "Топ Емплоyер Еуропе" за 2021. годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)