МИНИСТАР ВУЛИН НА КРСНУ СЛАВУ ПОЛИЦИЈЕ: Економска и политичка стабилност није могућа без моћне безбедносне структуре

Танјуг

06. 05. 2021. у 18:36

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ниједна земља не може бити успешна уколико нема економску и политичку стабилност, која није могућа без моћне безбедносне структуре које чувају своју земљу и не дозвољавају да се крши закон и да безакоње постане начин живота.

МИНИСТАР ВУЛИН НА КРСНУ СЛАВУ ПОЛИЦИЈЕ: Економска и политичка стабилност није могућа без моћне безбедносне структуре

Фото: Танјуг

Министар Вулин, који је присуствовао обележавању крсне славе и Дана Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд и Коњичког клуба „Полицајац“ Ђурђевдана, истакао је да бити припадник бригаде значи спремност да у тешким ситуацијама, без питања зашто, када и где, заштитиш поредак, закон, ред и мир.   

Министар је нагласио да држава Србија увек може да рачуна на сваког припадника Полицијске бригаде, који за обављени посао не траже захвалност и истакао да је дужност Министарства унутрашњих послова да им живот учини бољим и да им покаже истинску захвалност.

- Србија није превелика ни пребогата земља. Ми тешко да као неке друге земље можемо стриктно да одвајамо Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, војску, полицију, јер када дође тренутак невоље, када дође тренутак да је угрожен мир, стабилност, безбедност наше земље или народа где год да он живи, прилике нас не питају ко је припадник полиције, а ко је припадник војске - рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, задаци нас увек изаберу сами и свака невоља која се сручи на наш народ буде ублажена и буде мања када смо ми ту.

- Буде сигурније да ће нам народ трајати, а ми моћи сами да одлучујемо и говоримо својим језиком, дајући својој деци наша имена. Захвалан сам вам за године службе, захвалан сам вам зато што знам да и председник Републике Србије Александар Вучић и државно руководство могу увек да се ослоне на сваког од вас. Захвалан сам вам зато што знам да када се скупе хулигани или када се скупе терористи ви сте ту да заштитите уставност и поредак наше земље - нагласио је министар Вулин.

Министар је рекао да се данас сећамо свих оних који нису са нама и да желимо да они буду поносни на нас, бар онолико колико смо ми поносни на њих.  

Командант Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд Радослав Репац истакао је да je ова јединица, од 1946. када је основана, пуних 75 година обављала најсложеније и најтеже безбедносне задатке.

Указао је да је у зависности од околности у друштву и потреба службе јединица у неколико наврата мењала организациону структуру и назив.

Колико су задаци јединице били сложени и тешки, како је истакао Репац, говори и податак да је само од почетка деведесетих до данас 15 припадника јединице погинуло приликом извршења службених задатака.

Наводећи имена страдалих припадника Полицијске бригаде, командант је нагласио да припадници јединице никада неће заборавити своје настрадале другове и њихове породице.

Председник Коњичког клуба „Полицајац“ Немања Бојичић уручио је министру Вулину и државном секретару Министарства Бојану Јоцићу плакету овог клуба.

Министар Вулин положио је цвеће на спомен-зид погинулим припадницима Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)