ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ЋЕРКЕ ПУКОВНИКА СИМИЋА: "Иронија је што је изградио име на ВМА, а преминуо тамо у ВЦ-у"

Новости онлине

06. 05. 2021. у 13:37

ПЕТАР Симић (82) који је јуче, након четири дана потраге, пронађен мртав на ВМА, био је пуковник у пензији.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ЋЕРКЕ ПУКОВНИКА СИМИЋА: Иронија је што је изградио име на ВМА, а преминуо тамо у ВЦ-у

Фото: З. Јовановић/Инстаграм

Његова ћерка Маја је испричала да је и након завршеног радног века у војсци остао веома поштован, те да је "иронија што је изградио име на ВМА, а преминуо на такав начин".

- Он је инжењерац. Највећи део радног века провео је у служби у Словенији и Хрватској, конкретно у Карловцу, одакле смо отишли 1991. године. Избегли смо када је издата наредба да се војска повлачи. У Карловцу је био сам зачетак рата. Радио је у касарни на Бањици, до пензије је био командант касарне у Обреновцу - прича Петрова ћерка.

Додаје да је њен отац био веома цењен у војним круговима, као и да су сви његови питомци остали шокирани вестима.

- Он је био у војсци од средње војне школе. Она му је била цео живот, једина опција када је у питању оно чиме ће да се бави у животу. Пензионисао се 1996. године. Укључујући средњу школу, у војсци је провео више од 60 година. Као инжењерац је радио на изградњи мостова и путева до села, због чега су он и људи којима је командовао били веома цењени и вољени у народу - додаје Маја.

Она истиче да жели да слави његов живот.

- Треба да остане запамћен као добар и цењен војник какав је и био, а не као човек ког су пронашли у тоалету ВМА. Чак и његове колеге у Хрватској и даље дивно причају у њему, иако је био у ЈНА. До краја живота није говорио да нешто не може да уради, војничка дисциплина му то није дозвољавала - прича Маја.

Како каже, када је отишла на ВМА, могла је само да преузме личне ствари свог оца, а тело није видела јер јој је речено да је већ послато на обдукцију.

Фото: Инстаграм/Мој Београд

- Са ВМА ме нису обавестили чак ни о томе да ми је отац преминуо. Сазнала сам од полиције. Иронија је што је изградио име на ВМА, а преминуо на такав начин. Видела сам њихово саопштење. Само ми је жао што у оквиру њега нису изјавили саучешће породици. Иако смо пре тога били у контакту, нису нас уопште контактирали од момента када је пронађен, нису нам дали никакве информације. Цео живот се лечио на ВМА, породица такође, преко њега. Хоћу да поднесем тужбу, али препустићу све полицији како бисмо сазнали шта се догодило и чекам налазе обдукције - додаје.

Подсећамо, и Маја и њена мајка су више пута звале болницу, одлазиле тамо да га траже, постављале и обавештења по згради ове установе о томе да је нестао, ни не слутећи да се Петар све време налазио тамо. Његова ћерка је за "Телеграф" јуче напоменула да је два пута прошла поред тоалета у ком јој је био отац и желела тамо да га потражи, али је претпостављала да би га особље пронашло током чишћења.

Са ВМА су за наш портал рекли да је пацијент уписан у 8.40 ујутру због болова у стомаку, с тим да нема података о даљем току збрињавања.

- Надлежни органи тренутно предузимају све мере и радње у циљу утврђивања свих околности у вези са овим случајем. Истичемо да ће, уколико се утврди да је било пропуста запослених на ВМА, они бити најоштрије санкционисани - наводи се у саопштењу ВМА.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Kakav blam i sramota

06.05.2021. 17:06

Kakav blam i sramota za vma! Ali ne cudi me ništa jer su vojna lica u gorem položaju tamo kao pacijenti nego civi! I to sve zbog prokletih para! A nekad nije smelo tako! Znao se red i cenila se struka, postojala je disciplina! Pratio oca jednom na pregled zaključio sam da tamo vlada opšte rasulo! Sramota, sramota! Saucesce porodici!

makarije

08.05.2021. 15:51

Čitam komentare i ne verujem.....Zašto niko od familije nije otišao sa PUKOVNIKOM na VMA....pustili ga da ode sam verovatno gradskim prevozom. Ko je bar jednom koristio toalet na VMA zna da se toalet zaključava sa unutrašnje strane...... Sad će čistatica da snosi odgovornost zato sto se nije popela na merdevine da vidi ima li nekog u kabini toaleta. Da li зnate koliko VMA prima pacijenata dnevno pošto su ostale bolnice u COVID-u.... Мислим да је највећи кривац фамилија јер није требала да пусти човека од 82 године са озбиљним здранственим проблемима да иде сам у хитну јер је годинама пуковничку пензију остављао фамилији који су требали да воде бригу о њему. Нека је лака земља пуковнику.

Rade Draskovic

10.05.2021. 15:49

Drug Simic je bio Nacelnik Skole Rezervnih Oficira Inzinjerija u Karlovcu do 1-og Oktobra 1981 godine u cinu Majora. Bio je izuzetan covjek i starjesina (bio sam pitomac 78-e klase SROI) Iskreno saucesce porodici