"НАДАМ СЕ ДА ЋЕМО ДАНАС ОТВОРИТИ РЕСТОРАНЕ": Ђерлек се огласио пред седницу Кризног штаба

Novosti online

06. 05. 2021. у 09:38

ДРЖАВНИ секретар Мирсад Ђерлек, изјавио је за РТС, поводом отварања вакцинационог пункта у тржном центру "Ушће", да држава користи све начине да учини вакцину широко доступном и да популарише вакцинисање.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕМО ДАНАС ОТВОРИТИ РЕСТОРАНЕ: Ђерлек се огласио пред седницу Кризног штаба

Фото: М. Анђела

Он је најавио могуће нове подстицаје за вакцинисане а изразио је наду да ће после данашње седнице Кризног штаба изаћи у сусрет угоститељима и да ће се отворити ресторани, иако је упозорио да смо и даље изнад хиљаду оболелих на дневном нивоу.

Ђерлек је отварање вакцинационих пунктова у тржним центрима објаснио тиме што држава жели да грађанима учини вакцинацију доступнијом.

- Ми користимо све начине да вакцинацију учинимо широк доступном. Отварамо велики број вакцинационих пунктова да би грађани могли лако да се вакцинишу.

Он је објаснио да ће грађани моћи да се вакцинишу у тржним центрима сваки дан од 12 до 20 сати и то свим у Србији регистрованим вакцинама.

- Грађанима ће на пунктовима бити доступне све четири вакцине.

Др Ђерлек је истакао како се престоница Србије приближила бројци од 50% вакцинисаних пунолетних грађана. Ипак он је рекао да нема опуштања и да је циљ колективни имунитет до лета.

- Морамо се борити за стварање колективног имунитета. Хајде да се сви заједно покажемо одговорни и покажемо да волимо земљу и да искористимо милионе вакцина које су нам доступне. Да се нормалан живот врати до лета.

На питање да прокоментарише помоћ од 3.000 динара за све вакцинисане, Ђерлек је рекао да је то "леп гест преседника Србије" и да се на тај начин "одаје признање вакцинисаним".

Он је ипак рекао да се на томе неће стати.

- Има више модела за охрабривање грађана. Желимо да мотивишемо и остале да се вакцинишу.

Ђерлек је рекао да иако разуме угоститеље, морамо разумети да је ситуација и даље тешка.

- И даље смо на преко 1.000 оболелих на дневном нивоу. Волео бих да то спустимо на испод 1000.

Ипак он је рекао да се нада да ће се изаћи у сусрет угоститељима после данашње седнице.

- Надам се да ћемо имати простора да отворимо ресторане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)