ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У ТЦ УШЋЕ: Први који дођу добијају ваучере у износу од 3.000 динара

Новости онлине

06. 05. 2021. у 08:52 >> 09:12

У ТРЖНОМ центру Ушће у Београду од данас од 9 часова биће отворен вакцинални пункт где ће грађани моћи да се вакцинишу против корона вируса без заказивања, а моћи ће да бирају тренутно доступне вакцине.

ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У ТЦ УШЋЕ: Први који дођу добијају ваучере у износу од 3.000 динара

Фото: З. Јовановић

Ред је почео да се прави још од осам сати.

Како би грађани били додатно мотивисани да се вакцинишу, они који први дођу на овај вакцинални пунк, данас, сутра и у суботу, биће и награђени.

Тако ће данас првих 100 вакцинисаних особа добити по ваучер у вредности од 3.000 динара за куповину у овом тржном центру.

Процењује се да би се на сат могло вакцинисати око стотину људи, а пункт ће у наредном периоду бити отворен сваког дана од 9 до 21 час.

Пункт су припремили Градски завод за јавно здравље и Град Београд, Министарство здравља је обезбедило лекаре и медицинске сестре, а Институт за јавно здравље "Батут" вакцине.

Секретаријат за ванредне ситуације је обезбедио опрему за пункт, док је тржни центар Ушће уступио простор. Градски тим за вакцинацију води секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Подсетимо, јуче је у Новом Саду такође у тржном центру отворен пункт за имунизацију, а идеја да на и оваквим местима постоји могућност за имунизацију првенствено је настала из потребе да се у овом тренутку што више младих особа мотивише за вакцинацију.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)