РЕГИОН ПОМНО ПРАТИ ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈИ: Влада додатно стимулише примање цепива

Танјуг

05. 05. 2021. у 17:10

ГОТОВО сви електронски медији у региону пренели су данас најаву председника Србије Александра Вучића да ће вакцинисани грађани добити 3.000 динара додатне финансијске помоћи.

РЕГИОН ПОМНО ПРАТИ ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈИ: Влада додатно стимулише примање цепива

фото: град Зрењанин

Медији у региону, иначе, у континуитету прате ситуацију са вакцинама у Србији, а најава председника Вучића о додатном стимулисању за вакцинисане изазвала је посебну пажњу, као и да оболелима од корона вируса, који не желе да се вакцинишу, неће бити признато плћено боловање.

Ал Џазира балканс пренела је да је Вучић рекао да се синоћ касно консултовао са премијерком Аном Брнабић и да су одлучили да вакцинисаним грађанима буде исплаћено додатних 3.000 динара, односно 25 евра.

Радио Слободна Европа је пренела да је Вучић најавио да ће са 3.000 динара ли 25 евра додатно бити стимулисани сви грађани који се вакцинишу макар једном вакцином.

Вучић је, преноси РСЕ, најавио да на ту помоћ могу да рачунају старији од 16 година који су већ вакцинисани и он који то учине до 31. маја ове године.

Сплитска Слободна Далмација је такође пренела информацију да ће у Србији вакцинисани грађани бити додатно награђани с 3.000 динара, односно 200 куна.

Они пишу и да је Вучић најавио да онима који не желе да се вакцинишу неће бити признато плаћено боловање, ако се заразе корона вирусом.

Вучићеву најаву пренели су сарајевски Аваз, као и хрватски Индеx.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)