ВЕСИЋ О ПРАВИЛИМА ВАКЦИНАЦИЈЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ: Цепиво ће моћи да приме људи из целе Србије, а ТЦ Ушће припремио поклоне за грађане

Novosti online

04. 05. 2021. у 20:00

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић је рекао да ће пунктови у Тржном центру Ушће радити као и они на Београдском сајму и у Белекспо центру.

ВЕСИЋ О ПРАВИЛИМА ВАКЦИНАЦИЈЕ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ: Цепиво ће моћи да приме људи из целе Србије, а ТЦ Ушће припремио поклоне за грађане

Фото: Пинк ТВ

- Пункт се простире на више од 500 метара квадратних, људи пролазе регистрацију, лекарски преглед, па вакцинацију, па чекају 15 минута да се види да ли су добро. Људи нису очекивали овако уређен пункт - рекао је Весић за ТВ Вести.

Како каже, тако је то урађено и у другим светским метрополама.

У Београду је вакцинисано више 43 одсто људи, а ревакцинисано 33,5 одсто, што значи да је свака трећа особа вакцинисана. Мислим да ћемо у наредних 10 дана доћи до 50 одсто вакцинисаних, а то значи свака друга особа. Сада идемо у промену стратегије вакцинације - одлазимо тамо где људи живе, где раде, где одлазе - навео је Весић.

Он је истакао да ће у тржним центрима моћи да се вакцинишу људи из било ког дела Србије, не само Београђани.

- Позив за ревакцинацију добиће у месту у којем живе - објаснио је Весић и додао да је омогућено и групно вакцинисање људи.

Заменик градоначелника је истакао да је део компанија које послују у ТЦ Ушће припремио поклоне за одређен број људи који се тамо вакцинишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)