МИГОВИ ТУТЊЕ НАД ВАЉЕВОМ! Србија чува успомену на Миленка Павловића, тачно у 12.04 прелетели град (ВИДЕО)

Новости онлине

04. 05. 2021. у 13:47

ПАР ЛОВАЦА МиГ-29 пролетео је тачно у 12.04 над Ваљевом, у част пилота Миленка Павловића који је пре 22 године изнад тог града изгубио живот бранећи земљу од НАТО злочинаца.

МИГОВИ ТУТЊЕ НАД ВАЉЕВОМ! Србија чува успомену на Миленка Павловића, тачно у 12.04 прелетели град (ВИДЕО)

Фото: Архива Новости

Он је са аеродрома у Батајници полетео 12 минута раније. На писти је извукао млађег пилота из ловца који је био спреман за лет уз речи "Мајку вам дечју, нећете ви да гинете, ја ћу!".

Након лета ка Ваљеву, Павловић се суочио са бројно и технички надмоћним ловцима агресора. Оборен је са три ракете које је пилот холандског авиона Ф-16 испалио у реону Тузле. Павловићев запаљени авион се срушио у Петници код Ваљева.

Командант 204. Ловачко-авијацијског пука био је последња жртва на небу, јер након његове погибије ниједан авион РВ ВЈ није полетео на задатак до краја НАТО агресије.

Држава је Миленка Павловића одликовала Орденом за храброст, а СПЦ је његовој породици доделила Орден Светог владике Николаја за јуначко дело.

У родном Горњем Црниљеву постоји спомен-соба у његову част, у Осечини централна градска улица носи име пилота-хероја, а у Ваљеву му је подигнуто спомен обележје где се сваке године на данашњи дан даје помен Миленку Павловићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Oficir

04.05.2021. 14:19

Ја сам резервни ваз.технички капетан и знам са колико се проблема сретала српска војска када су нас из дана у дан издавали хрватско/муслимански официрс. кадрови - потпуно "за дом спремни" а до јуче су се заклињали у "братство и јединство". Био је то шок а поготово што су се трудили да изврше субверзију где год су могли и чега су се дочепали. Није јасно зашто се сви ти, муслимани и Хрвати, не попишу и огласе као издајници Југославије, поготово што су те њихове банана државе прошле и горе него ми иако нису бомбардовани. Мислим да је то све знао и часни пуковник М. Павловић и баш у пркос томе је полетео! Слава му и хвала !