КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГУЖВЕ? Очекују се велики застоји, ово су најбољи алтернативни правци

Новости онлине

04. 05. 2021. у 11:55

ВАСКРШЊИ и првомајски празници су готови и многи грађани се враћају данас кућама.

КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГУЖВЕ? Очекују се велики застоји, ово су најбољи алтернативни правци

Фото: Новости

Међутим, због радова на путевима и појачаног интезитета саобраћаја, послеподне се очекују велики застоји у саобраћају, посебно на ауто-путу "Милош Велики " и Ибарској магистрали које већина возача користи за пут.

Имајући ово у виду, из Ауто мото савеза Србије су дали неколико могућих алтернативних праваца.

Аутопут "Милош Велики" знатно је скратио путовање између Београда и Чачка.

Међутим, како се на аутопуту Е-763, петља Таково - Прељина, са десне стране, на око 1 км пре наплатне станице Прељина, у смеру ка Чачку, до 15. јуна радови на изградњи саобраћајног прикључка станице за снабдевање горивом "Соколићи 1" могу се очекивати велики застоји на обилазници око Чачка и гужве на самом ауто путу.

Како су рекли у Ауто мото савезу Србије, возачи имају две алтернативе - да од Пожеге крену преко Овчарске клисуре или да скрену према Косјерићу а онда затим путем према Ваљеву, до наплатне рампе Лајковац.

Ако ипак крену "Милошем Великим", из Ауто мото савеза су рекли да ће на великим дисплејима на ауто путу бити информације о застојима и могућим алтернативним правцима.

Многи возачи се опредељују за повратак кући Ибарском магистралом. Међутим, како је Ибарска годинама преотерећена, очекује се да ће и данас бити притисак на овом правцу.

Из Ауто мото савеза су возачима препоручили да од Горњег Милановца крену преко Рудника крену према Тополи а онда до Степојевца.

Они затим саветују да се Београду приђе преко Младеновца, преко наплатне рампе од Мали Пожаревац или правцем преко Сопота.

Из Аутомото савеза поручују возачима да се информишу пре поласка на пут.

Гужве су послеподне неминовне тако да се мора рачунати на то да ће се касније стићи на одредиште. Возачи би требало да поштују сигнализацију због многобројних радова на путу као и да возе прилагођеном брзином.

У случају потребе, возачи могу контактирати њих или Путеве Србије.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)