УСКОРО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У СРБИЈИ? Весић - У Београду вакцинисано скоро 50 одсто грађана

Novosti online

03. 05. 2021. у 12:54

ЗАНЕМИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је време да се полако отварамо и да је зато предложио Кризном штабу да се убудуће епидемиолошке мере одређују регионално, односно да зависе од степена вакцинације

УСКОРО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У СРБИЈИ? Весић - У Београду вакцинисано скоро 50 одсто грађана

Фото: Ненад Живановић

- Београд је најбољи регион у Србији и то је зато што се ми бавимо вакцинацијом и што нам је то приоритет. Људи који су одговорни треба да буду награђени, Београђани су се показали таквима, вакцинисало се скоро 50 одсто до сада - рекао је Весић гостујући на ТВ Хепи.

Он је истакао да је Србија, уз Америку, Велику Британију и Израел једна од ретких земаља која има довољно вакцина и подсетио да су протекла два дана били вакцинисани само заказани, а да од данас поново почиње имунизација без заказивања.

Фото: Милена Анђела

 

- Са јучерашњим даном у Београду је вакцинисано 600.913 грађана, односно 43,2 одсто укупне пунолетне популације, а ревакцинисано је 453.740, односно 32,6 одсто пунолетних - рекао је Весић.

Он је навео да је у популацији између 65 и 74 године вакцинисано 72,78 одсто грађана, а да на Врачару, Старом граду и Савском венцу тај проценат премашује 80 одсто

- Просечна старост вакцинисаних је 58,1 годину, а пре три недеље је била 63 године, што говори о томе да се све више вакцинишу млађи људи - рекао је Весић.

Он је указао да ће 8. маја бити отворени затворени делови угоститељских објеката и најавио да ће вакцинација бити организована тамо где људи живе.

- Одлазићемо у компаније, разговарати са директорима и заказивати и тамо вакцинацију, могућа је и групна вакцинација, обилазићемо сва насеља и омогућити људима да се вакцинишу тамо где живе, јер није лако вакцинисати се ако се на пример бавите пољопривредом у насељу далеко од центра и ако вам треба много времена да тај посао обавите - објаснио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да није Београд једини који је добар у вакцинацији, већ и Нови Сад, Сремска Митровица, Ужице, Ниш и оценио да нема разлога да такви градови деле судбину оних где нема десет одсто вакцинисаних.

Весић је прецизирао да ће до краја недеље бити организована вакцинација и у тржном центру „Ушће".

Он је подсетио да ће ове године бити одржани и Фест, Бир фест, Битеф, Сајам књига и друге манифестације, уз поштовање мера које буду у том тренутку на снази.

- Фестивали су дух Београда, хотели ће бити пуни, а то онда значи посао за све, јер ће радити таксисти, ресторани, покренуће се цео ланац и људи ће имати посао - нагласио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)